1515
Annons
Innehåll från FindusAnnons

Omstarta Sverige med hållbar och hälsosam konsumtion

Emma Pålsson, vd på Findus Sverige.
Emma Pålsson, vd på Findus Sverige.

Sverige rankas högst i 2020 års Sustainable Development Report. Rapporten speglar att Sverige kommit långt inom exempelvis jämställdhet och god hälsa, men att det finns mer att göra för att bidra till en hållbar värld. 

Ett av de mål där vi i Sverige kan bidra mer är FNs hållbarhetsmål 12 – Hållbar konsumtion och produktion. I dag slängs en tredjedel av all mat globalt. EAT Lancet-rapporten från år 2019 lyfter behovet att halvera matsvinnet för att leva hållbart. 

– Ett av svaren på att minska matsvinnet finns redan i dag i de flesta svenskars kök – den måste bara nyttjas mer. Forskning visar att fryst mat minskar matsvinnet i hemmet med 47 procent jämfört med kylda eller färska alternativ. Fryst har dessutom längre hållbarhet och ger konsumenter möjlighet att endast tillaga det som går åt, säger Emma Pålsson, vd på Findus Sverige.

EAT Lancet-rapporten pekar också på behovet av att äta mer grönsaker och fisk för att behålla hälsan vilket är ett än mer aktuellt ämne i dag. Den rådande pandemin har inte bara vänt upp och ner på världen utan också satt hälsofrågor i fokus. En näringsrik och hälsosam kost är en viktig del av en hållbar livsstil för att undvika att drabbas av folkhälsosjukdomar.

– Frysen bibehåller viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter i exempelvis grönsaker samtidigt som det inte krävs konserveringsmedel. Det gynnar en hälsosam livsstil. Med fryst mat som utgångspunkt kan vi göra det enklare för våra konsumenter att göra smarta och hållbara val året runt, säger Emma Pålsson.

Livsmedelsbranschen har ett ansvar att tillsammans leda utvecklingen mot en mer hållbar och hälsosam konsumtion.

– Att behandla hållbarhet som vilken annan affärskritisk fråga som helst, nämligen att prioritera frågan i enlighet med företagets strategi, sätta konkreta, mätbara målsättningar och följa upp kontinuerligt tror jag är fundamentalt för att skapa verklig förändring. Vi inom livsmedelsbranschen måste alla nyttja de möjligheter och möta de utmaningar som hållbarhetsarbetet innebär för att säkra en hållbar och hälsosam konsumtion, avslutar Emma Pålsson.

Fakta:

Findus Sverige AB är ett av Sveriges ledande livsmedelsföretag. Kvalitet, matglädje och passion är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet godare i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat – till dig själv, till vänner eller familj – eller om du i din yrkesroll lagar mat – till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre – vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag. Läs mer om Findus hållbarhetsarbete på Vår väg mot en hållbar framtid eller se filmen som summerar vårt arbete på Findus Hållbarhetsarbete 2019. 

Mer från Findus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Findus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?