1515
Annons
Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Visibilitet och automation ger en effektivare och säkrare IT-miljö

”Vi vill förändra köpbeteendet med vår nya tjänst X-OD, Pay-As-You-Grow”, säger Patrik Tamker, Country Manager, Exclusive Networks Sweden. Marcus Fredlund, Sales engineer, fyller i: ”Det jag vill åstadkomma är att väcka nya idéer och tankar kring vad man kan behöva göra för att få en säkrare miljö”.
”Vi vill förändra köpbeteendet med vår nya tjänst X-OD, Pay-As-You-Grow”, säger Patrik Tamker, Country Manager, Exclusive Networks Sweden. Marcus Fredlund, Sales engineer, fyller i: ”Det jag vill åstadkomma är att väcka nya idéer och tankar kring vad man kan behöva göra för att få en säkrare miljö”.

Exclusive Networks vision är att vara den distributör som ligger längst fram gällande den senaste teknologin för säker IT. Med IT-säkerhet i bolagets DNA realiseras det genom att hitta och samla de leverantörer som har nästa generations säkerhets- och datacenterlösningar för att erbjuda till marknaden. 

På kort tid har verkligheten förändrats, tidigare var IT-säkerhetsbranschen strukturellt sett relativt statisk i näringskedjan bestående av leverantör, distributör, partner och slutkund. Idag kommer nya aktörer som erbjuder sina molnbaserade tjänster på olika sätt och köpbeteendet förändras från CAPEX till OPEX. 

– Vi erbjuder en egen säkerhetstjänst för avancerad säkerhetsövervakning med tillhörande SOC som partners kan återförsälja. Vi kommer även i Q1 2021 lansera X-OD (Exclusive Networks On-Demand) där vi erbjuder licenser och hårdvara som en tjänst, Pay-As-You-Grow vilket är vårt sätt att anpassa oss till det nya köpbeteendet, säger Patrik Tamker, Country Manager, Exclusive Networks Sweden.

Risker med bristande visibilitet

Den nya verkligheten innebär även att organisationers hantering av data och IT-säkerhet sprids till olika avdelningar vilket skapar glapp i säkerheten. Det leder till bristande visibilitet vilket i kort innebär en icke funktionell insyn i vad som händer i en organisation IT-mässigt. Företag och organisationer som är uppdelade i olika silos kommunicerar sällan på ett optimalt sätt för att skapa en hållbar överblick av delar som kräver ökad säkerhet. Utan en överblick blir det svårt att skapa en förståelse för hur man på alla avdelningar kan agera proaktivt.

– Vi vill få bättre visibilitet och samarbete mellan de olika silos som finns, konsolidera så att man kanske har färre grupperingar, men som samarbetar och kommunicerar bättre både människa till människa, men framförallt att verktygen börjar kommunicera med varandra. Utmaningen är att vi ska minska antalet verktyg så att vi som analytiker eller säkerhetsexpert bara behöver kolla igenom ett, två kanske tre verktyg istället för upp till 20 verktyg för de olika leverantörerna vi har i vår organisation. Det är först när vi har full visibilitet vi kan bygga en effektivare och säkrare tillvaro, säger Marcus Fredlund, Sales engineer.

Levererar säkerhetsmässiga SOC- och övervakningstjänster

Exclusive Networks möjliggör för partners att leverera säkerhetsmässiga SOC- och övervakningstjänster, vilket är en kostsamt att utveckla själv, till den miljön som kunden investerar i. I erbjudandet finns även en lösning när slutkunden behöver en ny säkerhetslösning men inte har kapacitet att bevaka, övervaka och agera på en eventuell hotbild. Exclusive Networks säljer alltså inte enbart själva plattformen utan även en avancerad SOC-tjänst.

– Det vi vill åstadkomma är att väcka nya idéer och tankar kring vad man kan behöva göra för att få en säkrare miljö. Vi testar våra leverantörer, som finns i segmenten datacenter, cloud, nätverk och säkerhet, tillsammans i vårt eget labb och kan även vara leverantörsoberoende. I labbet kan vi alltså analysera hur leverantörerna integrerar ihop, både våra egna och med andra leverantörer samt hur man med api:er kan automatisera och konsolidera sin miljö till att bestå av, istället för fem lager av lösningar, kanske två till tre leverantörer som hänger ihop på ett bra sätt, säger Marcus Fredlund.

Visibilitet och automation 

Exclusive Networks visar hur olika leverantörer kan interagera med varandra för att sedan via automation ta hand om och hantera informationen från dem samt åtgärda de problem som eventuellt uppstår. 

– Vi försöker att hela vägen hitta incidenter, göra dem synbara och åtgärda dem på ett automatiserat sätt. Med våra verktyg som via automation kan upptäcka, bestämma och klassificera data och avgöra vad som ska skyddas och vad som är publik information skapas en säker miljö där information krypteras och speciella policys efterföljs, avslutar Patrik Tamker. 

Om oss

Exclusive Networks - den snabbrörliga och entreprenörsdrivna Distributören 

Exclusive Networks har ett kraftfullt och dynamiskt erbjudande med fokus på cybersäkerhet och datacenterlösningar samt kraftfulla tjänster som vårt MSS erbjudande och global logistik för att nämna några. Vi har ett nära samarbete med leverantörer och partners och en stark entreprenörsanda genomsyrar hela Exclusive Networks.

Exclusive Networks är en global distributör men har en mycket stark lokal närvaro. Vi är ett relativt litet bolag med 27 självgående och entreprenörsmässiga människor och vi erbjuder flexibilitet och snabba beslut mot våra partners och leverantörer. 

Vi har ett globalt team som ständigt letar efter nya leverantörer som är bäst på det dem gör, som samtidigt passar in i vår befintliga portfölj.

Läs mer här

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?