1515
Annons
Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Vikten av säker AI!

Ola Andersson och Patrik Tamker.
Ola Andersson och Patrik Tamker.

En digitaliserad värld genererar och kommunicerar stora mängder känslig data som kräver ökad säkerhet. Många bolag driver i dag AI projekt med olika syften, men delar utmaningen att hantera mängden data detta genererar. Inom Exclusive Networks finns flertalet leverantörer som används i dessa projekt för att kunna hantera datavolymen, inte minst på ett säkert sätt.

Maskininlärning och artificiell intelligens (AI) är två begrepp vi alla är i kontakt med dagligen. Men vad innebär de olika begreppen och vilken nytta har de för näringslivet? Maskininlärning är en del av begreppet AI, där maskiner med hjälp av stora mängder data kan lära sig hur de ska agera utan att behöva programmeras specifikt. I AI används data för att lösa mer komplexa problem. Genom att även imitera de kognitiva mänskliga funktionerna kan företag med hjälp av AI analysera stora datamängder och fatta snabbare, och i många fall bättre, beslut. I takt med att dessa tekniker utvecklas och mängden data som kommuniceras och produceras ökar blir trygga och säkra IT-lösningar nödvändiga.

Säkrare och smartare med unik leverantörsportfölj

– Hos oss finns granskade och noga utvalda leverantörer med tillhörande lösningar som är väletablerade på den svenska marknaden. Genom vår unika portfölj kan vi skapa möjligheter med bland annat AI för alla datadrivna projekt. Från exempelvis smarta lagerlösningar och utveckling av autonoma fordon till automatisering av datacenter, säger Patrik Tamker, Country Manager på Exclusive Networks Sweden.

Ökat behov av cybersäkerhet

På den globala marknaden ser man tydligt nyttan och möjligheterna med att addera AI i sin affärsverksamhet. Det frigör bland annat tid för innovation, ökar produktivitet och tillgänglighet och sänker driftskostnader. Men med implementering av AI följer även risker.

Många element som människan utfört historiskt sett kan ny teknik idag både effektivisera och göra mer träffsäkert. När mängden data som transporteras från maskin till maskin ökar och kommunikationen dem emellan blir allt mer intelligent, ökar även risken för intrång. Tittar man till exempel på området autonoma fordon, där AI till viss del används redan idag, finns en ökad rädsla för att få fordonet hackat.

– Det är en oroväckande tanke att ett intrång skulle kunna ske i ett autonomt fordon på ett sätt som gör att någon annan kan ta kontroll över fordonet. I takt med att saker och ting automatiseras så måste det finnas en skyddande infrastruktur som eliminerar risken för avbrott eller intrång. Vi förstår behoven och har flertalet marknadsledande leverantörer som levererar en säker och optimerad infrastruktur till AI-projekt, berättar Ola Andersson, Sales Engineer på Exclusive Networks Sweden.

Marknadsledande leverantörer ger rätt förutsättningar

Exclusive Networks djupgående kompetens och förståelse för de tekniska utmaningar företag står inför, tillsammans med deras marknadsledande leverantörer, ger optimala förutsättningar till rätt kundlösning. Antingen för en specifik utmaning eller ett helhetsprojekt kring cybersäkerhet och molnlösningar. Exclusive Networks utmanar traditionella Value Added Distribution (VAD)-modeller, omdefinierar värde och skapar differentiering i vad de kallar Disruptive Distribution.

– Vi har funnits i Sverige i drygt 10 år och erbjuder, ovanpå portföljen som säkerhets- och datacenterleverantör, ett antal tjänster. Allt från utbildning till global logistik, förenkling och automatisering av datacenter, lösningar inom Managed Security Services (MSS), Artificiell Intelligens och avancerade säkerhetstjänster, berättar Patrik Tamker.

EXTERN LÄNK: Klicka här för mer information!

Fakta Exclusive Networks

Exclusive Networks är en global värdeadderande distributör med fokus på IT-säkerhet, datacenter och molnlösningar. Med noga utvalda leverantörer och ett omfattande nätverk av partners, är vår ambition att bidra med helhetslösningar, kompetens och tjänster till slutkunder. Tillsammans med oss, våra leverantörer och partners får du tillgång till marknadsledande lösningar och kompetens inom alla dessa områden.

Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte där vi tillsammans hittar rätt lösning för er!

www.exclusive-networks.com

info_se@exclusive-networks.com 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?