1515
Innehåll från Erik Penser BankAnnons

”Vi vill göra våra poddlyssnare till bättre sparare”

En omfattande kunskapskälla för aktieintresserade och en kanal för bolag som inte når ut i bruset – dessa funktioner vill Daniel Ljungström, chef för Wealth Management på Erik Penser Bank, att Penserpodden ska fylla. 

När pandemin blev ett faktum och börserna rasade var det många sparare som febrilt började leta efter informationskanaler som kunde fungera som navigationshjälp. Penserpodden, som ges ut av Erik Penser Bank och leds av Daniel Ljungström som är chef för Wealth Management på banken, fick många nya lyssnare under den här perioden. 

Podden vänder sig till alla som har ett intresse för börs och marknad, och beskrivs av Daniel Ljungström som en mer träffsäker kunskapskälla än kortsiktiga investerartips som sprids i grupper på sociala medier. 

Kunniga gäster boostar lyssnarnas kunskap

– Vårt mål med podden är att fler ska öka sin kunskap kring sparande och aktieinvesteringar. Därför gör vi längre avsnitt där vi maximerar innehållet istället för korta avsnitt med tips om hur man snabbt kan tjäna pengar. Den genomgående sanningen som våra gäster förmedlar är att man inte blir rik på snabba klipp, utan vill man lyckas på börsen är det ”köp och behåll” som gäller, säger Daniel Ljungström. 

I podden medverkar allt från etablerade investerare till vd:ar som får berätta om sina bolag. Här gästar även Erik Penser Banks egna analytiker och förvaltare som diskuterar aktuella händelser och kan komma med åsikter inom sina expertområden. Under perioder där börsbolagen släpper kvartalsrapporter och Erik Penser Bank publicerar nya uppdragsanalyser kan dessa användas som samtalsunderlag.

Formar avsnitten efter dagsaktuella ämnen

– Penserpodden fungerar både som en informationskanal för våra kunder och lyssnare, samt en kanal för bolag som vill nå ut i bruset. Nischen är att vi inte har någon nisch. Är det oroligt på marknaden gör vi ett strategiavsnitt där vi bedömer läget framåt. Är det lugnare kanske vi går igenom några bolag som vi nyligen gjort analyser på, säger Daniel Ljungström och fortsätter:

– Min utgångspunkt är att göra en podd som jag själv hade tyckt var intressant som sparare. Vi formar varje avsnitt efter vad som är relevant i just den stunden. Allt är dagsfärskt.

Lyssna på Penserpodden här.  

Om Erik Penser Bank

Erik Penser Bank är en privatägd bank som erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare. En del i erbjudandet är Penser Access som syftar till att öka uppmärksamheten kring små och medelstora noterade bolag, exempelvis genom att göra uppdragsanalyser som når en bredare målgrupp.

 

Mer från Erik Penser Bank

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Erik Penser Bank och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?