1515
Innehåll från EquinixAnnons

Så förbereder du din digitala infrastruktur inför 5G-lanseringen

Maria Sundvall, vd på Equinix Sverige
Maria Sundvall, vd på Equinix Sverige

5G-utvecklingen går i fortsatt snabb takt och banar väg för flera revolutionerande innovat-ioner. Fjärrkirurgi, självkörande bilar och smarta städer är några exempel i listan av det som nu förverkligas världen runt. Förväntningarna på en digital infrastruktur som håller för 5G-lösningar är därmed också stora. Många är i behov av en snabb och säker datahante-ring – ett område som datacenterbolaget Equinix har stor expertis kring.

Varje tid har sina omvälvande tekniska framsteg. Nästa stora tekniksprång, 5G lanseras nu på bred front och är en teknik som kommer att leda till nya affärsmöjligheter. Många förknippar kanske 5G främst med mobila uppkopplingar och produkter för telekomindustrin. Men det ligger inom ramen för 5G att även fungera som katalysator för tillväxt av nya och kommande tekniker inom många andra områden, till exempel handel-, sjukvård- och tillverkning. Det innebär att företag har stora chanser att bli mer konkurrenskraftiga genom de möjligheter som 5G medför.

Utmaningar och möjligheter

Samtidigt som det finns många positiva aspekter med 5G och dess utveckling finns även flera ut-maningar. 5G innebär ultrasnabb kommunikation och låga fördröjningar, men om företag skall kunna dra nytta av fördelarna måste deras digitala infrastruktur ge snabb och säker koppling till molntjänster, nätverk och till partners. Det gäller för övrigt inte bara för 5G utan även för hela den digitala infrastrukturen.

– Förutsättningarna kan ändras över en natt. Se bara i år när hemmaarbete blev vardag i samband med coronapandemin. Det ställdes snabbt nya krav på företags IT-infrastruktur, förklarar Maria Sundvall, vd på Equinix Sverige.

Det är precis det Equinix hjälper företag med.

– Vi underlättar för företag att optimera sin digitala infrastruktur och gör deras datahantering mer säker. När kunder lägger sin data i våra datacenter erbjuder vi privata kopplingar mellan företagen och till molnet. Detta resulterar i en mer säker datahantering men även ökad prestanda och mins-kade fördröjningar, säger Maria Sundvall och fortsätter:

– Vi har datacenter över hela världen och kan hjälpa företag att få till en IT-infrastruktur som upp-fyller de prestandakrav som ställs. I de flesta fall kan företagen också väsentligt minska kostna-den för sin infrastruktur.

Arbetet börjar med en analys

Företag som vill säkerställa en högkvalitativ infrastruktur kan med hjälp av Equinix genomföra en djupgående analys. Detta genom att samla deras önskade målsättningar inom 5G men även inom IoT, befintliga molntjänster och andra områden.

Maria Sundvall exemplifierar processen med deras arbete under tidigare år för ett av Sveriges största bolag som sökte en partner för att optimera sin globala digitala infrastruktur. Equinix ge-nomförde en analys av de prestandaproblem som företaget hade i nätverket och föreslog en lös-ning som skulle innebära väsentligt högre prestanda men även en minskning av kostnaderna med 30 procent. Företaget byggde om den globala infrastrukturen baserat på Equinix rekommendation-er vilket visade sig bära frukt under rådande coronakris.

– De berättade nyligen att de aldrig hade överlevt den påfrestning som pandemin innebar om det inte vore för arbetet som vi genomförde, förklarar Maria Sundvall.

Att ställa om och effektivisera verksamheten mot en digital framtid är svårt att göra på egen hand.

Vill du veta mer om hur Equinix kan hjälpa ert företag effektivisera er datahantering? Kontakta oss här. 

Mer från Equinix

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Equinix och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?