Annons
Innehåll från EPTIAnnons

Så tog eventplattformen en genväg till framgång

Christian Ramel, vd på Invajo.
Christian Ramel, vd på Invajo.

Ökad takt i företagets utveckling och bättre data- och betalsäkerhet för kunderna.

Det är resultatet sedan Invajo, den populära plattformen för hantering av evenemang, tagit stöd av tech company buildern, EPTI.

EPTI bygger framtidens företag – läs mer här.

Invajo är en interaktiv plattform för hantering, marknadsföring, digital konferens och uppföljning av evenemang. Plattformen har med sin tydliga prisstruktur, smarta funktioner och höga användarvänlighet länge varit en favorit i branschen.  

2020 gick Invajo samman med Memlin och AppInConf, vilket innebär att välutvecklad funktionalitet samlades under ett gemensamt tak. Året därpå, hösten 2021, förvärvades Invajo av tech company buildern, EPTI, och har på så vis kunnat öka utvecklingstakten ytterligare.

Ökade chanser att lyckas

EPTI kan beskrivas som en kombination av investmentbolag och servicebolag eftersom företaget går in med såväl kapital som teknik och kompetens. Sedan tar företaget ut en del av sin ersättning i aktier i de bolag de hjälper.

– Vi investerar och bygger Invajo inom ramen för EPTI Invest AB, affärsområdet där vi samlar våra investeringar i innovativa digitala företag. Med vår investeringsmetodik och erfarenhet av att bygga bolag blir vi en accelerator, vilket innebär en snabbare och mer effektiv utveckling. Det innebär att de kraftigt ökar sina chanser att lyckas, säger EPTIs grundare och vd, Arli Mujkic.

– Genom att gå in med ett brett operationellt stöd i våra portföljbolag får vi också en helt annan insyn och kan snabbt hantera eventuella problem.

EPTIs grundare och vd, Arli Mujkic.
EPTIs grundare och vd, Arli Mujkic.

Framgångarna för Invajo har inte heller låtit vänta på sig. Företaget har visat goda resultat för 2022 och en tydlig trend är att allt fler statliga och statligt finansierade institutioner söker sig till Invajo.

– Vi har gjort ett omfattande grundarbete för hur vi hanterar våra kunders data och inte minst för var vi hanterar den. Just när det kommer till statliga institutioner har det visat sig framgångsrikt. En helt ny marknadsavdelning arbetar också med att informera kunderna om vad som händer på företaget och hur vi jobbar med deras data, säger Christian Ramel, vd på Invajo.

Möter skärpta datasäkerhetskrav

I nära dialog med marknaden har Invajo under 2022 också valt att satsa ytterligare resurser på data- och betalsäkerhet för sina kunder. Som en av få eventhanteringsplattformar erbjuder företaget betalmöjlighet med Netaxept. Betalsystemet premieras av statliga myndigheter och är i många fall obligatoriskt.

För att möta kundernas skärpta integritetskrav – där många statliga kunder efterfrågat vattentät hantering av kunduppgifter för att försäkra sig om att de följer reglerna i GDPR – har Invajo dessutom bytt servrar från ett amerikanskägt företag till svenskägda Glesys.

Allt detta gör Invajo till en stark spelare på marknaden för företag och institutioner där efterlevnad av datasäkerhetskrav står högt på agendan.

Flertalet nya prestigeuppdrag

Invajo har under första halvåret 2022 sett en stor tillströmning av nya kunder. Bland de nyvunna uppdragen finns Naturvårdsverket, Pensionsmyndigheten, Jensen Education, SLU, Malmö universitet och Svenska bankföreningen. Sedan tidigare är bolaget en betrodd leverantör till bland annat bilmärket Porsche, Bonnier Magazines & Brands, Lunds universitet, Malmö stad och Riksbyggen.

– Att kunna tillgodose kunder med högt ställda behov ser vi som ännu ett styrkebesked på att våra tjänster håller högsta internationella klass, avslutar Christian Ramel.

Ivajo – digitala event och konferenser 

 

Mer från EPTI

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EPTI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera