Annons
Innehåll från EPTIAnnons

Onlineapotek expanderar starkt i sydöstra Europa

Den ikoniske, bosniske fotbollsspelaren, Hasan ”Brazzo” Salihamidžić, går in som tredje största aktieägare i Apotekamo.
Den ikoniske, bosniske fotbollsspelaren, Hasan ”Brazzo” Salihamidžić, går in som tredje största aktieägare i Apotekamo.

Att vara en nischaktör på en digitalt omogen marknad är en utmaning. Det kräver inte bara kapital utan även operationellt stöd. Det vet grundarna av onlineapoteket Apotekamo. Bolaget har sitt fokus på sydöstra Europa och växer nu stadigt med hjälp av tech company buildern, EPTI. Nyligen gick även fotbollsikonen, Hasan ”Brazzo” Salihamidžić in som delägare.

EPTI bygger framtidens företag – läs mer här.

Apotekamo är ett onlineapotek med ett heltäckande sortiment av både receptfria och receptbelagda läkemedel. Företaget som fokuserar på sydöstra Europa lanserades först i Serbien och expanderade därefter i Bosnien och Hercegovina i början 2022.

Under hela tillväxtresan har EPTI funnits med både som finansiellt och operationellt stöd. Det har givit resultat. Under det senaste året har Apotekamo gjort stora framsteg och haft en kraftig tillväxt i både antalet återkommande kunder och orders. 

– Bolaget växte 750 procent mellan första kvartalet 2021 och 2022. Den kommande tolvmånadersperioden förväntar vi oss omsätta 25 miljoner bara i Serbien. Därtill har vi lanseringen i Bosnien och inom kort förhoppningsvis även Kroatien och Slovenien, säger EPTIs grundare och vd, Arli Mujkic. 

Arli Mujkic är grundare och vd för EPTI.
Arli Mujkic är grundare och vd för EPTI.

Stöttar på omogen marknad

EPTI kan beskrivas som en kombination av investmentbolag och ett servicebolag. Företaget går in med kapital, teknik och kompetens och tar sedan ut en del av sin ersättning i aktier i de bolag de hjälper.

– Vi startar även egna bolag tillsammans med andra medgrundare och företag – som i fallet med Apotekamo. Apotekamo är ett typiskt EPTI-case där vi är med och lanserar, utvecklar och skalar upp en nischaktör på en digitalt omogen marknad, säger Arli Mujkic.

– Vi stöttar brett med alla funktioner som behövs och som annars kan ta ett helt år att bygga upp – teknisk utveckling, sälj- och marknad, HR och admin. På så vis får vi en helt annan insyn och kan snabbt hantera eventuella problem.

Fotbollsikon stärker upp

Nu har Apotekamo dessutom fått backning av den ikoniske, bosniske fotbollsspelaren, Hasan ”Brazzo” Salihamidžić, som går in som tredje största aktieägare i bolaget. Han ser investeringen som en möjlighet att stärka sjukvårdsmarknaden i sin hemregion och kommer att stötta företaget i olika marknadsföringsaktiviteter.

Salihamidžić är en internationellt känd fotbollsprofil och -proffs och är i dag sportchef för en av sina tidigare klubbar, FC Bayern München.

– Jag är mycket imponerad av Apotekamos snabba tillväxt och dess ledning. Företaget har ett beprövat koncept på andra marknader, så det är bara en tidsfråga innan detsamma gäller resten av Europa.

Med det nyanskaffade kapitalet vill Apotekamo satsa på marknadsaktiviteter, men också i att expandera ytterligare geografisk och att utveckla bolagets logistiklösning.

Läs mer om EPTI här. 

 

Mer från EPTI

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EPTI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera