ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Eon

Här är energilösningarna som gynnar företag, klimat och samhälle

Att bli energieffektiv är en viktig fråga för många företag – både ur ett ekonomiskt och ett hållbarhetsperspektiv. Vi på E.ON hjälper varje dag våra kunder att utveckla smarta energilösningar som både gynnar deras företag, klimatet och samhället i stort. Här är fem exempel på lyckade samarbeten.

1. Världens första ectogrid™ byggs i Lund
I dag sprutar städer ut mängder med energi. Så pass mycket att man hade kunnat täcka hela städers behov av värme och kyla om man hade tagit tillvara på den. Vår lösning ectogrid™ gör detta möjligt genom att koppla ihop byggnader med olika energibehov, vilket betyder att man kan utnyttja varandras restenergi. Världens första ectogrid™ byggs just nu i Medicon Village i Lund, vilket kommer att sänka deras energikostnader med 70 procent när systemet är färdigbyggt. 

2. Tandborstar tillverkade av solenergi
Sveriges mest sålda tandborste tillverkas av solenergi. Sedan drygt ett år tillbaka produceras nämligen TePe:s produkter med hjälp av solceller som har monterats på taken till fabriken i Malmö. Anläggningen är med sina 2 600 kvadratmeter Malmös största och beräknas producera 15 procent av energiförbrukningen i den byggnad den sitter på. Resterande behov köper man sedan tidigare in från 100 procent förnybara källor genom E.ON.

3. Sveriges första lokala energisystem
För att kunna skapa en mer hållbar framtid behöver vi utnyttja lokala förnybara energikällor och använda energin på ett smartare sätt. Samtidigt ökar intresset för att producera egen el – framför allt via solceller på taken. I den lilla skånska byn Simris har vi skapat Sveriges första lokala energisystem. Under en treårig testperiod gör systemet byn helt självförsörjande på 100 procent förnybar och lokalproducerad el var femte vecka. Det kan leda till fler liknande satsningar framöver.

4. Laddinfrastruktur byggs i Europa
Antalet laddbara bilar i Sverige ökar och i dag rullar runt 62 000 fordon i Sverige som helt eller delvis drivs av el. I takt med att det blir mer fördelaktigt rent ekonomiskt att köpa en elbil har det även blivit en konkurrensfördel för företag att erbjuda laddningsmöjligheter. E.ON är med och möjliggör denna utveckling genom att bygga en laddningsinfrastruktur i Europa med tusentals nya laddstationer i bland annat Norge, Danmark, Tyskland – och Sverige såklart.

5. Sveriges mest hållbara stadsdel
Norr om gamla Sigtuna stadskärna byggs den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar. Här kommer det att finnas 900 bostäder i trevliga kvarter med parker, cykelbanor, en sjö – och 1000 kvadratmeter solfångare. E.ON bidrar med energi- och klimatsmarta lösningar som ska göra området till Sveriges mest hållbara stadsdel. Solfångarna beräknas producera tillräckligt med värme för att täcka nästan hela behovet av uppvärmning och varmvatten till bostadshusen under sommarhalvåret.

Fakta
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. Våra 40 000 medarbetare över 13 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra tre affärsområden för smarta nät, förnybar energi och kundlösningar.

Läs mer på: www.eon.se/foretag

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eon och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer