1515
Annons
Innehåll från EonAnnons

”Alla bilresor måste kunna göras på ett hållbart sätt”

Allt fler företag har insett nyttan med hållbara transporter.

Ett av de företagen är Södra Skogsägarna som har börjat installera ett stort antal laddstationer för sina anställda.

– Alla bilresor vi gör måste vi kunna göra på ett hållbart sätt, säger Henrik Brodin, projektledare för Ett Fossilfritt Södra på Södra Skogsägarna.

LÄS MER OM HÅLLBARA TRANSPORTER

Svenskarna blir allt mer miljömedvetna. Idag rullar det cirka 106 000 elektrifierade fordon i Sverige och enligt sajten elbilsstatistik.se ser man en fortsatt ökning.

I och med ökningen av elektrifierade bilar i samhället och ett ökat hållbarhetstänk hos företagare väljer allt fler arbetsgivare att erbjuda laddningsmöjligheter till sina anställda.

– Klimatet är enormt viktigt för oss. Allt vi gör utgår från skogen därför är det oerhört viktigt för oss att jobba mot en mer hållbar framtid, säger Henrik Brodin, projektledare för Ett Fossilfritt Södra på Södra Skogsägarna.

Södra Skogsägarna, eller Södra som det ofta kallas, är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 skogsägare som medlemmar. Verksamheten nyttjar trädets alla delar och producerar såväl trävaror som pappersmassa, textilmassa och bioenergi.

Ska vara fossilfritt år 2030

Södra har som hållbarhetsmål att ha fossilfri produktion 2020 och transport år 2030. En del i att nå det målet är att installera laddstolpar som deras anställda kan använda.

– Våra anställda är beroende av att använda bilar. Dels att ta sig till och från våra olika produktionssajter och till skogsägarna. Många av våra anläggningar ligger på landsbygden och våra anställda behöver kunna pendla med bil. Alla bilresor som sker måste kunna göras på ett hållbart sätt och här kan man ladda sin elbil med lokalproducerad grön el, säger Henrik Brodin.

I nuläget har det installerats 100 laddplatser runtom Södras kontor och produktionsplatser. Men på sikt kommer det att bli fler säger Henrik Brodin.

– Vi kommer till en början ha fler laddplatser än vi har elbilar, men vi bygger redan nu ut för framtiden, om vi ska nå våra mål måste vi införa fler tjänstebilar som är elektrifierade och allt fler av våra medarbetare kommer gå över till elektrifierade fordon.

Vad kommer det innebära för er som arbetsgivare?

– Att erbjuda möjligheten att kunna ladda sin elbil eller hybrid på jobbet tror jag är något som gör oss till en attraktiv arbetsgivare. I takt med att svenskarna blir allt mer miljömedvetna är vi redo att se till deras behov, säger Henrik Brodin.

Varför valde ni att samarbeta med E.ON?

­– Det vi fastnade för med E.ON var att man erbjöd bra stöd och råd under hela processen. Från installation till drift och underhåll. Det sparar oss en hel del administrativt arbete och vi kan istället fokusera på att tillhandahålla en hållbar miljö för våra anställda och att ställa om samhället till en bioekonomi, avslutar Henrik Brodin.

LÄS MER OM ELBIL FÖR FÖRETAG

Mer från Eon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?