1515
Annons
Innehåll från Energy SaveAnnons

Luft/vattenvärmepumpar är vägen för att klara klimatkraven

Energy Saves prefabricerade energicentraler ger billig, miljövänlig och effektiv uppvärmning av kommersiella fastigheter eller byggarbetsplatser.
Energy Saves prefabricerade energicentraler ger billig, miljövänlig och effektiv uppvärmning av kommersiella fastigheter eller byggarbetsplatser.

Energy Saves prefabricerade och patenterade energicentraler minskar avsevärt fastigheters energiförbrukning och klimatavtryck. En nödvändig pusselbit för att bygg- och fastighetssektorn ska klara av de skärpta klimatkraven fram till år 2045. 

– Vi industrialiserar den del av byggprojekt som är mest komplicerad och dyrast att göra sett till kostnad per kvadratmeter, säger Fredrik Sävenstrand, koncernchef för Energy Save.

Energy Save har lanserat ett nytt koncept baserat på miljövänliga luft/vattenvärmepumpar för kommersiella fastigheter, läs mer om det här

– Totalkostnaden för att värma fastigheter är idag alldeles för hög. Med våra prefabricerade energicentraler kan kommersiella fastigheter värmas upp på ett billigare, miljövänligare och mer effektivt sätt, säger Fredrik Sävenstrand.

Idag platsbyggs energicentraler och värmepumpar i fastigheter, vilket tar tid och kräver omständlig samordning mellan olika hantverkare. Energy Saves nya koncept effektiviserar hela processen avsevärt. Redan vid leverans är de prefabricerade energicentralerna klara att pluggas in till ett byggprojekt eller i en befintlig fastighet.  

Skärpta klimatkrav kräver hållbar energi

Det nya konceptet ligger helt rätt i tiden. Lagar och riktlinjer från svenska myndigheter och EU ställer allt hårdare krav på minskat klimatavtryck för byggare och fastighetsbolag. Luft/vattenvärmepumpar utvinner solens energi ur utomhusluften och är därmed en hållbar energikälla och en viktig pusselbit i den energiomställning som bygg- och fastighetssektorn måste genomgå för att kunna svara upp mot klimatkraven. 

– Energy Saves prefabricerade energicentraler kan värma nyproducerade och befintliga fastigheter på ett mycket effektivt sätt, och med mindre påverkan på miljö och klimat, säger Lars Olsson, som varit verksam som VD för bolag inom Göteborg Energi och är rådgivare åt Energy Save.  

Styrsystem som kan välja rätt värmekälla

– Om värmepumparna kopplas ihop med andra energikällor, till exempel fjärrvärme, så kan styrningen ES NordFlex dessutom välja att köra en energikälla när förutsättningarna är som bäst för just den, säger Lars Olsson. Då skapar Energy Saves värmesystem stora möjligheter och en tydlig nytta både för samhället, elnätsbolag och för enskilda fastighetsägare. 

Om Energy Save 

Bostäder- och service är den sektor som använder mest energi i Sverige. 53 procent av energiförbrukning i den sektorn går till uppvärmning av fastigheter. Läs mer om Energy Save här.

Mer från Energy Save

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Save och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?