1515
Annons
Innehåll från Energy SaveAnnons

”Flexibla energilösningar är framtiden”

Att själv vara bäst på allt är inte eftersträvansvärt. Åtminstone inte enligt värmepumpsinnovatören Energy Save, vars affärsidé genomgående bygger på partnerskapstrategier med distributörer och samarbetspartners. Ändå är bolaget en innovativ ledare inom energiområdet på flera sätt. 

Energirevolutionen i Europa är idag ett faktum. För att hjälpa kunder i omställningen till mer hållbara och flexibla energialternativ, arbetar Energy Save hela tiden med att ta fram nya innovationer och koncept.

– I framtiden kommer det vara viktigt att kunna flytta energier i tid och rum. Det kan vi till viss del göra redan idag, genom att exempelvis lagra billig energi och använda den vid senare tillfälle. Dessa områden ser vi hela tiden till att ligga i framkant inom, säger Niklas Hansson, affärsutvecklingschef på Energy Save, och fortsätter:

– Något som gör oss unika är vår totallösning för byggarbetsplatser, ett plug’n’play-system utvecklat direkt för byggindustrin. Genom att använda vårt koncept för uppvärmning, kylning och uttorkning av byggarbetsplatser kan man spara mer än 50 procent av normala energiåtgången, och nästan 80 procent av koldioxidutsläppen.

Hållbarhetsaspekten är en del av företagets DNA, liksom affärsmodellen att jobba i partnerskap, menar Niklas Hansson:

– Vi strävar alltid efter att hitta den bästa lösningen ur alla aspekter: för plånboken, för miljön och såklart, för slutkunden. Om vi inte tror att vi är bäst för uppdraget så tackar vi hellre nej. Enligt samma princip skulle vi aldrig byta ut något som redan fungerar, då kompletterar vi hellre där vi kan – vi är skyldiga planeten att nyttja våra resurser på bästa sätt. Tack vare vår affärsmodell blir det enkelt att skräddarsy projekten.

Läs mer om våra microgrids här 

Energy Save grundades 2009. Sedan dess har de levererat allt från villavärmepumpar, värmepumpsaggregat för kommersiella fastigheter och kompletta multivärmepumpssystem. Inom kort kommer de att lansera ytterligare en produkt, som möjliggör en hopkoppling av mindre byggnadssamlingar:

– Vi har nu skalat upp fastighetslösningen så att den kan leverera upp till 1,4 megawatt och därigenom skapa så kallade microgrids. Vi kopplar ihop en central värmepumpslösning med exempelvis en pelletscentral, vilket gör att vi kan försörja tvåhundra till tvåhundrafemtio villor med energi, säger Niklas Hansson.

Om Energy Save:

Energy Save bedriver genom sina dotterbolag ES Systems, ES Heat Pumps och ES Services handel med produkter, system och tjänster för energibesparing. Produkterna är baserade på den senaste värmepumpstekniken. De har en aktiv roll i produktutveckling och framtagning av nya fysiska och digitala produkter för den europeiska marknaden. I år gör bolaget en storsatsning med egen monter på Nordbygg, på Älvsjömässan, den 26–29 april och visar upp sina produkter och koncept.

 

Mer från Energy Save

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Save och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera