1515
Annons
Innehåll från Energy SaveAnnons

De utvecklar innovativa värmepumpscentraler – med stor miljönytta

Plug-in-Modul uthyrd för tillfällig användning.
Plug-in-Modul uthyrd för tillfällig användning.

Prefabricerade Plug-and-Play värmepumpscentraler bedöms av Energy Save kunna ersätta många av de i dag platsbyggda anläggningarna. Bolaget pekar på snabb installation, stora kostnadssänkningar för kunden och klimatvinster för alla.

Energy Save har utvecklat och patenterat en Plug-in-Modul som innehåller all teknisk utrustning inklusive värmepumpar som behövs i ett färdigt pannrum. Denna ”game changer” ger snabbinstallerade, industrialiserade installationer med högre kvalitet till en lägre kostnad. Företaget startade 2009 med produkter för villamarknaden där de levererat över 10 000 värmepumpar. Sedan många år har de fokuserat på luft/vatten-teknologin som har den starkaste tillväxten i Europa.

Skapat en mobil energicentral

Genom dotterbolaget ES Systems ges möjligheter att expandera kraftigt med nya produktkoncept i det snabbast växande marknadssegmentet för värmepumpar – kommersiella fastigheter.

– Genom industrialiseringen av en installationsbransch och ökad digitalisering kommer de moderna värmepumparnas miljönytta att drastiskt öka. I dag används 40 procent av energin i Europa för värme/kyla i befintliga byggnader motsvarande 36 procent av koldioxidutsläppen, säger Torbjörn Assarsson, vd på ES Systems och fortsätter:

– Dessutom har vi skapat en energicentral som är mobil och den går därför även att installera temporärt vid exempelvis tillfälliga bygglov, torkning under byggprocessen, event, temporära flyktinganläggningar eller fältsjukhus.

Molnbaserat styrsystem 

Huvudmarknaderna för Plug-in-Modulen uppges vara det stora befintliga fastighetsbeståndet, nybyggnation och alla typer av temporära behov. Plug-in-Modulen lyfts på plats och kopplas in på någon timme genom anslutning till el, vatten och värmesystem. Styrsystemet är molnbaserat och kan anslutas mot fastighetens intelligenta styrsystem och smarta nät på elmarknaden. Digitala affärsmodeller inom energi- och effektoptimering ligger runt hörnet.

Luft/vatten-värmepumparna ger, för varje inmatad kilowattimme elenergi, hela 3-5 kW värme som hämtats ur luften. Matas de dessutom med grön el, till exempel från solceller eller vindkraftverk, är det en av de bästa klimatlösningarna som finns.

– Det ligger i vårt DNA att utvecklas genom vinna-vinna koncept med riktigt kompetenta partners. Att bygga ett komplett företag från produktion till eftermarknad skulle tagit alltför lång tid, kostat mycket och varit mindre säkert, avslutar Torbjörn Assarsson. 

Fakta:

Energy Save utvecklar kostnadseffektiva, högpresterande och innovativa värmepumpssystem. Med den patenterade Plug-in-Modulen och digitala säljverktyg skapas nya affärsmodeller. EXTERN LÄNK: Läs mer här! www.energysave.se

Mer från Energy Save

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Save och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera