1515
Innehåll från Element Logic SwedenAnnons

Micro-Fullfilment Centers: Framtidens lösning för livsmedelsbranschens e-handel

”Det här är ett av de enskilt mest intressanta områdena för automationslager framåt”, säger Thomas Karlsson, vd Element Logic.
”Det här är ett av de enskilt mest intressanta områdena för automationslager framåt”, säger Thomas Karlsson, vd Element Logic.

Människors shoppingvanor har förändrats markant och att e-handeln ökat har knappast undgått någon. För stora livsmedelskedjor är det i dag väsentligt att ha en e-handel men än så länge är systemen ineffektiva och kostsamma. För att förbättra kundupplevelsen krävs därför ett effektivare system; lösningen kallas Micro-Fullfillment Centers och funkar så här. 

Livsmedelsbutiker står i dag för 50 procent av försäljningen inom detaljhandeln, och deras onlineförsäljning fortsätter att öka. Ändå finns ännu inget smidigt och effektivt system för orderplock och leverans. I dag går butikspersonal omkring med stora plockvagnar i butik och orderplockar online-beställningar, alternativt i en separat lagerlokal och plockar ihop kundernas matkassar. 

– Det här är ineffektivt och kostar därmed onödigt mycket resurser. Det krävs en ny lösning för att klara av omställningen som pågår just nu och framtidens shoppingvanor, säger Thomas Karlsson, vd Element Logic. 

Förbättra kundupplevelsen och öka lönsamheten

Thomas Karlsson tror starkt på lösningen Micro-Fullfillment Center, en lagerlösning beläget nära slutkunden där ordrar plockas ihop i ett automatiserat system och enkelt lämnas ut till kunden via ett smidigt click-and-collect system. 

– Kunden slipper vänta på sin order och får sina matkassar i ett utlämningsfack på direkten. 

Med ett Micro-Fullfillment Center sparar både kunden och personalen tid tack vare automationen, butiken ökar sin lönsamhet och kundupplevelsen förbättras. Dessutom är det ett system som enkelt kan implementeras utan att störa den dagliga driften. Här spelar Element Logics tjänst Autostore en väsentlig roll.  

Så får du ett Micro-Fullfillment Center med Autostore 

Autostore är en automatiserad lagerlösning som består av staplade lådor i ett ramverk och snabba plockrobotar hämtar varorna i lådorna. Det är i dag en mycket vanlig lösning inom främst e-handeln där det krävs en snabb och effektiv lagerhantering för att överleva i en allt högre konkurrens. 

En stor fördel med Autostore är dess flexibilitet, systemet kan lätt skalas upp och ner efter behov genom att helt enkelt lägga till eller ta bort lådor. Det kan dessutom byggas i vilken geometrisk form och storlek som helst. Därmed kan livsmedelsbutiken välja att bygga sitt Micro-Fullfillment Center i befintlig eller ny lokal och anpassa storlek och form efter behov och omständigheter. 

– Det här är ett av de enskilt mest intressanta områdena för automationslager framåt, och vi följer utvecklingen noga och räknar med att kunna presentera spännande uppdrag inom en snar framtid, avslutar Thomas Karlsson. 

Fakta om Element Logic

Element Logic har i över 30 år optimerat företags lagerprestanda med skräddarsydda robotlösningar, programvara och rådgivning. Som ursprunglig AutoStore®-partner är man experter på att utforma och installera systemet med fokus på ökad lönsamhet. 

Läs mer om automatisering på elementlogic.se

 

Mer från Element Logic Sweden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Element Logic Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?