1515
Annons
Innehåll från ElektroskandiaAnnons

Upptäck senaste kameratekniken från Honeywell – med bild och CyberSäkerhet i fokus

CyberSäkerhet kallas den del av säkerhetsbranschen som fokuserar på just de digitala hoten. Elektroskandia Sverige har sedan en tid tillbaka ett nytt distributionsavtal där de har ett ökat fokus på att sälja och leverera kameraövervakning från Honeywell Security med fokus på säkra säkerhetsinstallationer.

I takt med att samhället digitaliseras ökar också behovet av trygga system och skydd av datorer, IT-system, nätverk och servrar. Elektroskandia har jobbat med säkerhet i årtionden och är därmed minst sagt rutinerade i branschen. Idag är det stort fokus på kameraövervakning.

– Vi verkar inom alla områden av CyberSäkerhet men just kameraövervakning är en växande marknad i Sverige. Vi letade länge efter rätt tillverkare och valet föll till slut på Honeywell som vi nu arbetat med i drygt ett års tid, säger Christer de Wahl, sälj & marknadschef Säkerhet, Elektroskandia.

Honeywell är ett amerikanskt bolag som är globalt ledande inom säkerhetssystem. I Elektroskandia har de hittat rätt kanal för att nå den svenska marknaden och nu vill de öka kunskapen om IT-säkerhet och informera sina användare om vikten av att installera säkra system.

– Kameraövervakning är en kraftigt växande marknad och folk vill gärna kunna övervaka saker från sin mobil, dator eller platta. Och det är ju bara att koppla upp sig på nätet, men då måste det vara säkert och tryggt att ansluta till nätet. Våra produkter är i absolut framkant när det gäller just säker anslutning, säger Andreas Silvede, Norden ansvarig på Honeywell Security.

En användbar säkerhetsåtgärd

Kameraövervakning är användbart inom många områden. Utöver att man kan följa ett förlopp i realtid kan man även använda det preventivt, till exempel i en butik för att förebygga snatteri och svinn. På samma sätt kan man även förebygga skadegörelse och inte minst kriminalitet i offentliga miljöer. Man kan även använda kameraövervakning som ett hjälpmedel i olika industrier, till exempel om man vill övervaka processer eller när det gäller logistik. Med hjälp av kameraövervakning kan man då få ett visuellt flödesschema av godset.

”All kommunikation måste vara krypterad”

Andreas betonar att säker kameraövervakning är en komplex fråga, och handlar inte bara om själva kameran.

– Kameran är bara en komponent, alla delar måste vara säkra. Kundens nät måste vara säkrat på rätt sätt, servern där bilderna lagras måste vara säkrad. All kommunikation måste vara krypterad för att det inte ska släppas ut på det öppna nätet. Inom Honeywell har vi hårdvarusäkerhet i alla komponenter, hela vägen.

Fakta: ”Våra kunders behov – vår drivkraft”
Elektroskandia grundades 1917 och är en ledande fabrikatsoberoende leverantör av heltäckande systemprodukter inom säkerhet. Våra tekniska säljare erbjuder specialistkompetens. På Elektroskandia arbetar vi för att hjälpa våra kunder att följa med i den senaste utvecklingen. Vi vill att våra kunder ska se oss som en samarbetspartner inom säkerhet. Vi på Elektroskandia hjälper dig hela vägen fram till färdig, godkänd anläggning.

Läs mer här!

Mer från Elektroskandia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Elektroskandia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?