1515
Annons
Innehåll från ElektroskandiaAnnons

Kostnadseffektivt brandskydd med minimalt underhåll

Elektroskandia erbjuder heltäckande systemprodukter inom säkerhet.
Elektroskandia erbjuder heltäckande systemprodukter inom säkerhet.

Att investera i modern teknologi inom brandskydd leder till tidigare insatser vid brand, minskar den eventuella brandens skador och antalet falsklarm. För många leder det även till lägre försäkringspremier då skadorna som behöver ersättas minskar när branden upptäcks tidigt.

Elektroskandia Sverige är den ledande fabrikatsoberoende distributören av heltäckande systemprodukter inom säkerhet. Dagens snabba teknikutveckling ställer allt större krav på såväl konsulter som installatörer och slutkunder. På Elektroskandia arbetar man därför mycket med att hjälpa kunderna att följa med i den senaste utvecklingen.

Marknadsområdet Säkerhet förmedlar, med hela produktfloran från välrenommerade Securiton, ett kostnadseffektivt och innovativt system med minimalt underhåll. En fullskalig lösning för ett tryggt och säkert brandskydd till kunder inom privat och offentlig sektor. Service och underhåll blir betydligt enklare med produkter från Securiton vilket sparar både tid & pengar för nyttjaren av systemen. 

– Vi har vi ett stort fokus på Securiton som har unika produkter vi inte hittat någon annanstans på marknaden. I miljöer där traditionella detektorer kan ha sina begränsningar, kommer produkter som SecuriSense (linjär värmedetektor) och SecuriRAS (aspirerande rökdetektor) till sin fulla rätt. Specialdetektorer från Securiton, kan enkelt integreras i SecuriFire, Securitons eget brandlarmsystem, något som underlättar vid installation, service och underhåll. Det är en otroligt stor fördel jämfört mot andra tillverkare, berättar Christer de Wahl, Sälj & Marknadschef Elektroskandia Säkerhet. 

SecuriRAS ASD 53X - modern rökdetektor optimal för höga takhöjder

Det är upp till varje installatör, konsult eller fastighetsägare att föreskriva ett bra brandskydd och därför är det viktigt att informera om de moderna lösningar som finns. De flesta tillverkare har idag ett väl fungerande brandlarm, men kring det krävs ofta olika produkter som tillsammans skapar ett optimalt brandskydd, och där är inte alltid den traditionella lösningen som är den mest optimala. 

– Att testa och utföra service på en traditionell rökdetektor är inte alltid så effektivt och kräver en hel del tid och arbete. Ett tryggt alternativ till marknadens traditionella lösning är ASD, aspirerande rökdetektorsystem. En optimal och säker lösning för rökdetektion i byggnader med stora öppna ytor och högt i tak, som datahallar, gymnastiksalar, mässhallar, industribyggnader, hisschakt och varulager där det ofta är svårt med service och underhåll, säger Christer. 

Det blir mer och mer vanligt att man med aspirerande system ersätter traditionella rökdetektorer. Enheten har en inbyggd och kraftfull fläkt där luft sugs in från det övervakade rummet via rör till en röksensor för utvärdering. Hela systemet optimerar hur tidigt en brand ska detekteras och kan även integreras via detektorslingan in i brandlarmsystemet SecuriFire samt programmeras enkelt från brandlarmcentralen. 

SecuriSense ADW535 - värmedetektion i de mest krävande miljöer

Tack vare det extremt tåliga sensorröret, kan den moderna linjära värmedetektorn från Securiton installeras i många tillämpningar, exempelvis utomhus på skolor, parkeringsgarage, miljöstationer och tunnlar. Med sin långa livslängd och underhållsfria utformning är ADW535 idealisk i extrema miljöer. Enheten fungerar på det sätt att vid brand expanderar luften i det trycksatta sensorröret då det utsätts för ökad temperatur. Överstiger trycket i enheten de uppsatta kriterierna utlöses ett brandlarm. 

– En stor fördel med denna produkt är att den har en extern temperaturgivare som gör att temperaturväxlingar som orsakats av förhållanden i omgivningen inte medför falsklarm, säger Christer.

Fakta

SecuriRAS ASD53X 

Fyra modeller för skalbar, prisvärd användning

Smidig service även vid montering på svårtillgängliga platser

Övervakningsytor: från enskild utrustning till upp till 5760 m2

Robust med lång livslängd

Temperatur – 30 °C till +60 °C

32 dBA: ytterst låg bullernivå

Godkännanden: VdS, UL, FM, ActivFire, CCCF, SBSC

SecuriSense ADW 535

Kontinuerlig övervakning tack vare linjär princip

Stabil i svåra omgivande förhållanden

Sensorrör beroende på användningsområde av koppar, rostfritt stål eller teflon

Minimalt underhåll  

Godkännande: VdS enligt EN 54-22 klass A1I, A2I, BI-GI liksom FM/UL, SBSC

Läs mer på:    

www.securifire.se

Kontakt:

sakerhet@elektroskandia.se 

Mer från Elektroskandia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Elektroskandia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?