1515
Annons
Innehåll från EcoDataCenterAnnons

Världens grönaste AI produceras i Falun

Utvecklingen av AI ökar, vilket kan ha effekt på företagens klimatavtryck, både genom att användandet av AI förbrukar stora mängder el och genom produktion i datacenter som inte når upp till dagens standard för hållbarhet.

Idag är fortfarande mer än 60% av världens elproduktion fossilbaserad och utgör därmed en negativt bidragande orsak till klimatutvecklingen. Dagens digitala samhälle är en storförbrukare av el och konsumtionen ökar i snabb takt. Samtidigt utgör datacenters ett av fundamenten i det moderna samhället, och utan datacenters stannar vårt samhälle. Nu kliver samhället in i nästa fas, där AI används för att öka effektivitet och konkurrenskraft, där robotiseringen utgör en allt större del av vår vardag. Utvecklingen av AI kräver enorma mängder med el och därför är det allt viktigare för företagen att ta medvetna beslut kring vilken produktionsmiljö deras AI ska utvecklas i.

EcoDataCenter har på kort tid tagit en stark position inom hållbarhet genom att erbjuda ett unikt ekosystem för energiåtervinning som totalt sett gör datadriften klimatpositiv. EcoDataCenter har rönt stor internationell uppmärksamhet och är samtidigt med och driver fram en ny branschstandard för den nya generationens datacenter.

I takt med att hållbarhet blir viktigare för de flesta företag blir valet av produktionsplats för data ett allt viktigare beslut. Genom att placera sin utrustning i ett hållbart datacenter ges möjligheten att erbjuda tjänster med en högre hållbarhetsprofil än konkurrenterna, något som exempelvis företaget Green AI gjort i sin satsning att etablera världens grönaste AI.

Greenai.cloud är en svensk utveckling, med bakgrund inom utveckling av IT-plattformar, och som nu erbjuder världens grönaste AI. Därmed är Greenai.cloud först med att kunna erbjuda en verifierat grön tjänst inom ett område som annars är förknippat med stor miljöpåverkan. Efterfrågan av kapacitet för AI är hög och kommer fortsätta öka starkt under de kommande åren. Kundernas ökade medvetenhet om den negativa miljöpåverkan som många datacenters har, ger stora möjligheter för Greenai.cloud’s hållbara lösning, och diskussioner pågår redan med ett antal svenska och internationella företag. 

Om EcoDataCenter

EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med svensk innovativ design och världsledande teknik bygger och driver vi storskaliga datacenter med hållbarhet, säkerhet och prestanda i världsklass samt en mycket konkurrenskraftig Total Cost of Ownership. Vi har siktet inställt på att bli Nordens främsta datacenterleverantör och vår ambition är att göra våra kunders IT-drift både säkrare och mer hållbara än någonsin. Huvudägare är Areim. 

Läs mer om EcoDataCenter här

 

Mer från EcoDataCenter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EcoDataCenter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?