1515
Annons
Innehåll från DustinAnnons

Dustin lanserar nya säkerhetstjänster för ökat skydd vid distansarbete

I takt med att allt fler företag ställer om till hybrida arbetsplatser ökar antalet möjliga ingångar för cyberattacker. En konsekvens av detta är att många ställer sig frågan vilken grundläggande säkerhet man som företag bör ha när man möjliggör den hybrida arbetsplatsen. För att uppgradera sin säkerhet väljer många att samarbeta med en extern leverantör av säkerhetstjänster. 

Dustin är känt för att vara ett företag där man köper en hårdvara och säkerhetsprodukter på internet och kanske inte alltid kopplat till säkerhetstjänster. Men hos Dustin finns även svar och lösningar på vanliga frågeställningar som handlar om exempelvis hygiensäkerhet eller hur företag på ett säkert och riktigt sätt ska hantera känslig information. Enligt Fredrik Berg, Digital Workplace-expert på Dustin, är det just kombinationen av att få hjälp att konfigurera rätt hårdvara och rätt säkerhet det som ger värde till kunden. Som en del i att erbjuda företag aktuella säkerhetslösningar utvecklas nu delar inom säkerhetsområdet som kommer att finnas på marknaden våren 2022.  

– Vi växer inom säkerhet kopplat till alla de produkter som man kan köpa från oss. Med tanke på hur komplex hotbilden är och att allt fler cyberattacker sker är adderad säkerhet i allt vi gör ett viktigt utvecklingsområde. Vi hjälper kunderna till en hygiensäkerhetsnivå och har olika Security Assessments för att ge kunderna koll och kontroll på vilken säkerhet man har och vilken säkerhet man borde ha, fortsätter han.  

Medvetenhet, hygiensäkerhet och avancerad säkerhet

För att arbeta fram en miljö där säkerheten är integrerad och anpassad till nya moderna arbetsplatser svarar Fredrik Berg på tre viktiga frågor.

1. Vilken grundläggande säkerhet bör man ha? 

Allt börjar med medvetenhet och förståelse hos både verksamhet och medarbetare. Den största utmaningen idag finns hos företag som av olika anledningar inte har ingen egen IT-avdelning eller som inte har möjlighet att ha rätt spetskompetens för att hänga med i allt som händer kring säkerhet. Vi erbjuder en standardiserad lösning som gör det enkelt att komma i gång med säkerhetsarbetet på en hygiennivå för alla företag. I dialog med kunden tittar man även på om man är en normal- eller högriskkund så att konfigureringen blir på rätt nivå. 

2. Vad är hygiensäkerhet och varför är den viktig? 

Det räcker inte längre att skydda nätverk och lokala servrar eftersom många nu arbetar remote. En hybrid arbetsplats innebär att man som medarbetare har en enhet och en identitet som används på fler platser än det traditionella kontoret. Vi har en grundläggande portfölj där de företag som använder tjänsten Modern Workplace har alla verktyg för produktivitet och säkerhet. När man köper en dator från Dustin ihop med Modern Workplace får man hem datorn automatiskt konfigurerad med allt som användaren behöver, från mjukvara till en Zero Trust-modell och multifaktors autentisering om det behövs. 

3. När behöver ett företag en avancerad säkerhetslösning? 

Att börja med en utvärdering i form av en Security Assessment är alltid en bra start för att skapa medvetenhet. Utvärderingen ger också svar på om extra avancerade säkerhet eller mer detaljerad konfiguration skulle passa eller vara ett krav för verksamheten. När det kommer till verksamheter som behöver avancerad säkerhet är det viktigt att snabbt kunna identifiera och stoppa attacker, till exempel med en tjänst som Detect and Response som Dustin lanserar för alla företag tidigt under 2022. För att kunna erbjuda alla företag oavsett storlek avancerad säkerhet i det nya hybrida arbetslivet och skydd mot cyberhot.

Om Dustin

Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux. Vi hjälper våra kunder att vara i framkant genom att förse dem med rätt IT-lösning för deras behov. Vi erbjuder cirka 280 000 produkter med tillhörande tjänster till företag, offentlig sektor och privatpersoner. 

www.dustin.se 

 

Mer från Dustin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dustin och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?