1515
Innehåll från dLaboratoryAnnons

Smart teknik sänker elnätbolagens kostnader

Energy tech-företaget dlab(dLab), korad till ett av Europas 40 främsta high-tech startups på High Tech Venture Days 2019, lanserar en digital plattform som med hjälp av big data-analys möjliggör ett robust och smart elnät redan idag.

dLabs lösning dInsight hjälper elnätsbolag att minska felavhjälpningstiden, undvika elavbrott och förbättra sina nätinvesteringar. I plattformen omvandlas stora mängder nätdata till enkelt överskådlig, och nyttig, statistik. Exempelvis kan man se incidenttrender, varningssignaler för förestående fel, att man håller rätt elkvalitet, eller få ut annan statistik som behövs i verksamheten.

– Mängden data och möjligheten att kategorisera efter behov gör dInsight unikt på marknaden. För första gången kan våra kunder få fördjupade insikter samlade i en helhetsbild, som kan användas för att exempelvis undvika avbrott eller prioritera åtgärder, vilket minskar underhållskostnaderna väsentligt, säger Mats Didriksson, vd för dLab.

EXTERN LÄNK: Intresserad av dLabs arbete med framtidens elnät? Läs mer här.

Var femte avbrott undviks

Data från dLabs databas – med mer än 25 000 registrerade incidenter – visar att i över 70 procent av fallen erhålls en indikation om kommande fel. De kunderna som använder den möjligheten har minskat sina avbrott med över 20 procent.

– Vår digitala lösning hjälper elnätsbolagen att skapa ett nät för framtiden, ett nät som har kontinuerlig digital övervakning i realtid, som drivs effektivt med proaktivt underhållsarbete och som har hög leveranssäkerhet, säger Mats Didriksson.

EXTERN LÄNK: Få fler nyheter om dLab här.  

dLab startade som ett forskningsprojekt i stormen Gudruns spår 2005 med syfte att öka robustheten i elnäten. Idag är dLab ett internationellt energy tech-företag som erbjuder digitala lösningar för att rusta elnäten för framtidens utmaningar. dInsight är dLabs senaste applikation som nu kan bidra till att optimera elnätsbolagens verksamhet.

Fakta: dInsight

dInsight samlar in och analyserar elnätsdata. Informationen kategoriseras och presenteras i en digital plattform där man ser både generella översikter som detaljerad elkvalitetsdata, kategorisering av incidenttyp, varning om förestående fel med mera.

Mer från dLaboratory

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med dLaboratory och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?