Annons
Innehåll från DigipAnnons

Toppjuristen: ”Så kan ditt företag få hjälp att skydda varumärket”

Varumärkesjuristen Alix Ducher kontaktade själv Digip som hon nu arbetar med. Hon beskriver det som en ”perfect match”.
Varumärkesjuristen Alix Ducher kontaktade själv Digip som hon nu arbetar med. Hon beskriver det som en ”perfect match”.

Värdet i små företag och startups ligger ofta i själva varumärket. Problemet är att de små företagen sällan har de muskler som krävs för att skydda sitt varumärke. Det ville den erfarna varumärkesjuristen Alix Ducher ändra på och tog därför jobbet som juridisk rådgivare och varumärkesexpert på Digip.

Är det möjligt att registrera ditt varumärke? Gör en gratis sökning här.  

Processen för att skydda ett varumärke – en produkt eller en tjänst – kan vara både komplicerad och tidsödande. Många större bolag har därför egna varumärkesexperter och -jurister för att sköta detta omfattande arbete. Och de som inte har egen juristkompetens anlitar ofta advokatfirmor och betalar dyrt för deras tjänster.

– Desto svårare är det för de mindre och nybildade företagen som varken har den kompetens, tid eller budget som krävs, säger Alix Ducher, etablerad varumärkesjurist sedan drygt 20 år med ett flertal toppjobb bakom sig – både på större företag och på meriterade advokatbyråer.

– För många entreprenörer är detta ett stort problem. De förstår ju att ett varumärkesskydd är av allra största vikt för dem, men de har inte tid att lära sig de komplexa stegen för att göra det själva. De har inte heller tid eller råd att anlita en advokat.

Denna vetskap fick henne att kontakta Digip, ett relativt nystartat företag som digitaliserat varumärkesskyddet och samlat alla moment i en enda effektiv process. På så vis hjälper de företag, framför allt de mindre och startups, över hela världen att få kontroll över och skydda sitt varumärke.

– Digips affärsidé låg med andra ord helt i linje med min egen vision, så vi blev en ”perfect match”.

Enklare och effektivare

Digips koncept skiljer sig helt från det traditionella sättet att jobba med varumärkesskydd. Kunderna kan själva ansöka om att registrera sitt varumärke på Digips digitala plattform. Genom att därefter teckna ett abonnemang får de också hjälp med det fortsatta arbetet med att bevaka och skydda varumärket. Digip kartlägger de risker som är förknippade med varumärket och plattformen skannar sedan av marknaden och övervakar eventuella intrång proaktivt.

– Kunder kan också boka möten med en av Digips juridiska rådgivare och varumärkesexperter. Det innebär att våra tjänster kombinerar både en intern jurist och en extern juridisk rådgivare, vilket blir både billigare och snabbare för våra kunder, säger Alix Ducher.

Djupgående kompetens

Den snabba och kostnadseffektiva processen lämpar sig särskilt bra för startups där allt måste ske i rask takt och där de ekonomiska resurserna är knappa. I dag arbetar Digip därför främst med högteknologiska startups, digitalt drivna små och medelstora företag, e-handelsföretag och digitala tjänsteleverantörer.

– Jag ser även en relativt ny trend att stora företag skär ner på den egna expertisen och skyddet av sina varumärken. Det är allvarligt då varumärkesskydd är viktigt för stora konsumentvarumärken eftersom det är kärnan i deras verksamhet, säger Alix Ducher.    

Totalt har Digip 500 kunder i 40 länder vilket betyder att Alix Ducher och hennes expertkollegor måste ha omfattande globala kunskaper kring varumärkesskydd och processen kring denna. Där kommer hennes breda och mångåriga kompetens väl till pass.

– De allmänna begreppen kring varumärkesrätt är överlag ganska harmoniserade i många länder. Men visst kan det finnas särdrag och vid behov kan vi även ta in lokal expertis.

Varumärkesregistrera på ett enkelt och smidigt sätt – läs mer här. 

 

Mer från Digip

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Digip och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera