1515
Innehåll från DentmeAnnons

Tandläkaren: Det vanligaste misstaget vi gör kring våra tänder

Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.
Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Dålig andedräkt, tandsten, tandlossning eller hål i tänderna. Att stoppa huvudet i sanden och hoppas på att ens tänder håller hela livet kan bli både dyrt och plågsamt. 

– Vi vill att tandvård ska bli tillgängligt för alla, säger Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.  

En attraktiv förmån för dina anställda 

När du går på regelbundna tandläkarbesök får du reda på hur dina tänder och mun mår. Hela och friska tänder är viktigt för att vi ska kunna leva ett bra liv, men idag är det allt fler som väljer bort tandvård på grund av till exempel tandläkarskräck eller ekonomiska skäl. 

– Du behöver dina tänder varje dag – när du äter, skrattar och när du pratar. Om du har regelbunden kontakt med tandvården har de möjlighet att fånga upp och åtgärda begynnande skador i ett tidigt skede. Åtgärderna blir då oftast enklare, lindrigare – och billigare, säger Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme. 

Snabb och enkel konsultation via appen

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienter och tandläkaren via mobilen. En konsultation via appen är en snabb och enkel väg att få tips och vägledning till en friskare mun. Om du har mindre besvär brukar det gå att lösa direkt via samtalet. Om tandläkaren bedömer att du behöver vidare behandling bokar de in ett besök hos en av Dentmes utvalda partnerkliniker. 

– Genom videosamtalet har patienterna större kontroll över situationen och kan bygga upp en tillit som sen gör det enklare att ta steget till ett första fysiskt besök. Vi vill förenkla livet för våra patienter genom att vara det naturliga valet för rådgivning kring allt som rör tänder och munnen, säger han. 

Rätt vård till rätt pris

Hadi Ahmad förklarar att de som redan är vana vid att använda digital vård kommer att känna sig trygga med Dentme. Appen är enkel att använda och du kan få hjälp med flera vanliga tandproblem. 

– Vi vill hjälpa våra patienter till bättre tandhälsa genom att erbjuda rätt vård till rätt pris. För oss känns det även självklart att patienten ska kunna möta tandvården digitalt på samma sätt som andra områden inom vården och samhället i stort, säger han.

Hadi Ahmad betonar att det aldrig är försent att börja ta hand om sin munhälsa. Ett bra första steg är att borsta tänderna på rätt sätt. 

– Alla har tid att borsta tänderna två gånger om dagen. Lägg en minut på överkäken och en minut på underkäken. Men det vanligaste misstaget är att man hoppar över tandtråden. Tandtråd avlägsnar både matrester och bakterier som sätter sig i utrymmen mellan tänderna och vid tandköttet. Där kommer du inte åt med tandborsten, säger han.  

En attraktiv förmån för dina anställda 

 

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?