1515
Innehåll från DentmeAnnons

Så får du dina medarbetare att känna sig uppskattade – och värdesätta sitt arbete

David Kruse, vd på Dentme som är en digital plattform för tandvård.
David Kruse, vd på Dentme som är en digital plattform för tandvård.

Det är ingen hemlighet att det är viktigt att ta hand om sina tänder, men alla kan drabbas av plötslig tandvärk. Det påverkar hela kroppen vilket kan leda till att vi även presterar sämre på jobbet. 

– Företagstandvård ger friskare medarbetare, men det kan också vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden, säger David Kruse, vd på Dentme som är en digital plattform för tandvård. 

En attraktiv förmån för dina anställda 

Alla som har haft problem med sina tänder vet att hela kroppen påverkas. Men varför värderas inte tandvård lika högt av arbetsgivare som till exempel friskvård – eller annan personalhälsa? Enligt David Kruse, vd på Dentme, är det dags för företagen att tänka om.

– Arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas hälsa och välmående. Det finns massor av skattefria förmåner som till exempel träning, kostrådgivning och tobaksavvänjning. Tänderna är också en del av kroppen. Det är viktigt att arbeta förebyggande och ha kontakt med en tandläkare regelbundet. Det kommer att löna sig i längden, säger han. 

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienter och tandläkaren via mobilen. Förutom privatpersoner ger Dentme företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda som en konkurrensfördel i den hårda kampen om kompetens på arbetsmarknaden.

– Med Dentme som personalförmån blir ditt företag en attraktiv arbetsgivare – och kan stärka varumärket på lång sikt. Det första besöket sker via appen, där man snabbt och enkelt får träffa en tandläkare inom några minuter. De kan ta samtalet på en kafferast eller hemma, säger David Kruse. 

Grunden för god tandhälsa

I kombination med appen erbjuds de anställda också en årlig undersökning på en närbelägen tandläkarklinik.  

– Tillsammans skapar detta en bra helhetslösning med förebyggande insatser och rådgivning för egenvård som lägger grunden för god tandhälsa, säger Hadi Ahmad, en av grundarna samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme. 

Hadi Ahmad förklarar att ett videosamtal via appen med en legitimerad tandläkare är ett bra första steg i patientresan. Om du har mindre besvär brukar det gå att lösa direkt via samtalet. Om tandläkaren bedömer att du behöver vidare behandling bokar vi in ett besök hos en av Dentmes utvalda partnerkliniker. 

– Hela och friska tänder är viktigt för att vi ska kunna leva ett bra liv. Du behöver dina tänder varje dag – när du äter, skrattar och pratar. För oss känns det självklart att patienten ska kunna möta tandvården digitalt på samma sätt som andra områden inom vården och samhället i stort, säger Hadi Ahmad.

En attraktiv förmån för dina anställda 

 

 

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?