1515
Innehåll från DentmeAnnons

Framtidens arbetsplatser har framtidens förmåner

De branscher som inte följer med i den digitala utvecklingen kan få svårt att överleva i framtiden. Det gäller även vården – och nu finns det en ny innovativ tjänst inom tandvård.

– Det känns bra att vi kan erbjuda vår tjänst både till privatpersoner och företag som vill bli mer attraktiva som arbetsgivare, säger David Kruse, medgrundare och vd på Dentme.

Företagstandvård för endast 699 kronor om året per anställd. Läs mer här. 

Digitala vårdmöten blir allt vanligare och nu har utvecklingen nått tandvårdsbranschen. Det innovativa bolaget Dentme tar stafettpinnen med målet att bli det starkaste varumärket inom digital tandvård på marknaden.

– Tandvården kommer att genomgå en kraftig förändring under de närmsta åren och vi tänker vara med och leda den förändringen. Vi vill göra det enkelt för patienten att få rätt vård, utan att nödvändigtvis behöva besöka en klinik i första läget, säger David Kruse, medgrundare och vd.

David Kruse.
David Kruse.

Hos Dentme är det möjligt att träffa erfarna tandläkare och tandhygienister direkt via mobilen eller surfplattan. Förutom akuta frågor och rådgivning om egenvård förenklar även Dentme processen inför ett besök på en klinik.

– Vi gör det enklare för patienten att snabbt få hjälp samtidigt som vi är med och frigör resurser på klinikerna. Vi vet hur mycket tid som går åt till att diagnostisera besvär som enkelt skulle kunna skötas via mobilen, exempelvis en tappad fyllning eller krona, säger Hadi Ahmad, medgrundare och tandläkare.

Han förklarar att Dentme börjar med en första undersökning och rådgivning i appen. Om man bedömer att patienten behöver vidare vård bokar de in en tid hos en av sina utvalda partnerkliniker. Grundarna David Kruse, Noel Abdayem och Hadi Ahmad är måna om att hjälpa fler människor till bättre munhälsa.

– Tandläkarrädsla har blivit ett folkhälsoproblem. Vi tror att videosamtal via appen med en legitimerad tandläkare kan vara ett första steg mot en tryggare tandvårdsupplevelse. Genom videosamtalet har patienten större kontroll över situationen och kan bygga upp en tillit som gör det enklare att så småningom genomföra ett fysiskt besök, säger Hadi Ahmad, kliniskt ansvarig på Dentme.

Noel Abdayem och Hadi Ahmad.
Noel Abdayem och Hadi Ahmad.

Förutom privatpersoner ger Dentme även företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda. Då ingår, utöver appen, även en årlig undersökning på en fysisk klinik för de anställda.

– Arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas hälsa och välmående. Företagstandvård ger friskare medarbetare, men det kan också vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden, säger David Kruse och berättar att de som använder sig av digital vård kommer att känna sig trygga med tjänsten.

– Vi är en partner för våra kunder hela vägen på resan mot bättre tandhälsa genom att erbjuda den bästa tillgängligheten, kundupplevelsen och rätt vård till rätt pris. Vi vill att bra tandvård ska bli tillgängligt för alla, säger han.

Läs mer om hur du erbjuder dina medarbetare tandvård här.

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?