Innehåll från DentmeAnnons

Dentmes vd: ”Digital tandvård är framtiden”

Digital tandvård är nytt i Sverige, men Dentme har redan väckt uppmärksamhet på marknaden. Tandläkarkliniker över hela landet ansluter sig till deras nätverk – och de har dessutom fått flera personer att prata med en tandläkare för första gången på flera år. 

– För oss känns det självklart att patienten ska kunna möta tandvården digitalt på samma sätt som andra områden inom vården och samhället i stort, säger David Kruse, en av grundarna och vd.   

Dentme vill vara med och skapa marknaden för digital tandvård från grunden. Deras vision är att bolaget ska vara det starkaste varumärket i Sverige, men de har även sikte på den internationella marknaden. Bakom bolaget står entreprenören och tandläkaren Noel Abdayem, Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme samt David Kruse, vd. 

– Digital tandvård är en naturlig utveckling där primärvården ligger först i utvecklingen. Under de senaste åren har vi sett en snabb utveckling för lite mer nischade digitala tjänster inom vården, säger David Kruse.

Läs mer om företagstandvård här. 

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienter och tandläkaren via mobilen. En konsultation via appen är en snabb och enkel väg att få tips och vägledning till en friskare mun.

Om patienten har mindre besvär brukar det gå att lösa direkt via samtalet. Om tandläkaren bedömer att de behöver vidare behandling bokar de in ett besök hos en av Dentmes utvalda partnerkliniker. 

– Vi kan hjälpa enskilda kliniker att öka takten i digitaliseringen. Varje tandläkarklinik behöver en god fyllnadsgrad i tidboken, men långt ifrån alla är specialister på den marknadsföringen som krävs. Vi är både en professionell tandvårdsaktör och en attraktiv förmedlingskanal för våra partnerkliniker – utan att vara en marknadsföringsbyrå, säger David Kruse.

Erbjud tandvård för dina anställda – så fungerar det. 

Förutom privatpersoner ger Dentme företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda som en konkurrensfördel i den hårda kampen om kompetens på arbetsmarknaden. I kombination med appen erbjuds de anställda också en årlig undersökning på en närbelägen tandläkarklinik.  

– De anställda behöver inte lägga tid på att besöka en klinik. De kan ta samtalet via appen på en kafferast eller hemma. Med Dentme som personalförmån blir ditt företag en attraktiv arbetsgivare – och kan stärka varumärket på lång sikt, säger David Kruse. 

Dentme befinner sig just nu på en spännande resa. Målet är att fortsätta att bygga ut deras nätverk av partnerkliniker över hela Sverige. 

– Vi vill jobba med de bästa och mest professionella klinikerna. Dentme ska stå för trygghet och kvalitet för patienten genom hela resan. Digital tandvård är framtiden, säger David Kruse. 

 

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?