Annons
Innehåll från DeelAnnons

Här är enhörningen som löser talangbristen

Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.
Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Svenska företag brottas med talangbrist på hemmaplan men upplever det som svårt att anställa utomlands.

– Genom att lämna över allt komplicerat pappersarbete och lokal arbetsrätt till oss kan bolagen fokusera på sin tillväxt, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

Deel är ett av världens mest snabbväxande bolag. Farten i bolaget pekar också på en arbetsmarknad i snabb förändring, där arbetsgivare har svårt att rekrytera rätt kompetenser på hemmaplan.

Tidigt i år lanserades Deel i Sverige. Bolaget betraktar Sverige som en viktig marknad med sin starka startup-kultur. Närmare 200 svenska bolag använder sig i dagsläget av Deels tjänster, och de blir fler hela tiden. Det svenska teamet består i dag av 16 personer. 

Sverige har en rekordstor kompetensbrist

Nu har bolaget genomfört en undersökning bland svenska företag, bland annat för att ta tempen på hur de ställer sig till att rekrytera utomlands för att lösa talangbristen. 

En stor del av företagen kan tänka sig att rekrytera i utlandet, men det upplevs som svårt.  56 procent av deltagarna i undersökningen har upplevt eller oroar sig för svårigheter vid anställning utomlands. 

Bland de roller företag har svårast tillsätta hittas exempelvis it-utvecklare, en flexibel roll som går att utföra på distans. 

– Svenska startups har problem med att anställa i den takt de växer i. I förlängningen hotar det Sveriges tillväxt. Genom att lämna över allt komplicerat pappersarbete och lokal arbetsrätt till oss kan bolagen fokusera på sin tillväxt och lyfta blicken från en svensk arbetsmarknad där det kan vara tufft att hitta rätt kompetenser. En duktig programmerare är en duktig programmerare, oavsett om hen sitter i Djakarta, Vasastan eller i Silicon Valley, säger Daniel Eisenberg. 

Distansarbete försvårar

35 procent av företagen i Deels undersökning uppger att distansarbete gör samarbete svårare. Bolagets idé är att erbjuda verktyg och know-how för att en organisation ska kunna rekrytera och ta hand om arbetskraft på distans. Med Deel kan HR-avdelningen effektivisera arbetsflöden, begära och godkänna ledighet, genomföra introduktion av anställda, hantera möten, och mycket mer.

– Att använda sig av oss ger arbetsgivare möjligheten att enbart fokusera på att hitta rätt kompetens utan att ta hänsyn till geografi. En modern arbetsmarknad bryr sig inte om gränser. Men team som är spridda över världen skapar nya utmaningar, säger Daniel Eisenberg. 

Bolaget ser även till att lokal arbetsrätt efterlevs och administrerar löner. 

I framtiden tror de att ännu fler bolag kommer att använda sig av deras tjänster. 

– Det har varit ett enormt intresse sedan lanseringen. Det märks att våra tjänster är efterlängtade, säger Daniel Eisenberg. 

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera