1515
Annons
Innehåll från DBTAnnons

När Ingves miljarder inte ger önskad effekt går DBT via EU – Ger tillväxtkraft för Sveriges entreprenörer

Alexis Kopylov, VD på DBT.
Alexis Kopylov, VD på DBT.

För att Sveriges företag ska klara krisen och våga tro på framtiden krävs nytänkande i det finansiella ekosystemet. Det behövs också fler aktörer som verkligen agerar och tänker långsiktigt för att rädda livskraftiga företag.

Nyligen offentliggjorde EU att de ytterligare förstärker sina nuvarande initiativ för att ge finansiering för livsviktiga tillväxtbolag och säkra framtida jobb. Europeiska Investeringsfonden utökar nu sin garanti, förbättrar villkoren och förenklar processerna så att pengarna når fram snabbare.

– De senaste veckornas stödinitiativ har inte gett önskad effekt för att stötta Sveriges små och medelstora företag. De statliga åtgärderna är långt ifrån tillräckliga för att kunna rädda företagen. Istället för Riksgäldens garantiprogram till bankerna går vi via Europeiska Investeringsfonden för att ge tillväxtkraft för svenska SMEs, säger Alexis Kopylov, VD på företagslångivaren DBT.

DBT är Sveriges enda privata långivare med Europeiska Investeringsfonden i ryggen. Det innebär att DBTs garantiprogram via InnovFin SME Guarantee Facility från Europeiska Investeringsfonden är starkare än de åtgärder som Riksgälden erbjuder svenska banker och kreditmarknadsbolag.

– Inom vårt garantiprogram kan vi nu ge lån med 80 procents kreditgaranti från EIF. Riksgäldens initiativ ger endast 70 procents garanti och är bara tillgängligt fram till 30 juni. Vårt avtal med Europeiska Investeringsfonden sträcker sig ett helt år framåt. 

Garantin från Europeiska Investeringsfonden syftar till att ge tillväxtföretag bärkraft. Under Covid-19 pandemin har den utvidgats till att även omfatta rörelsefinansiering för att kunna förstärka likviditeten och bidra till företagens återhämtning.

– Nu kan vi fortsätta ge tillväxtkraft till små och medelstora svenska företag. Garantiprogrammets senaste förbättringar visar på lyhördhet och en stor förståelse hos EIF för företagens behov under nuvarande kris” säger Alexis.

Fakta

DBT är Sveriges enda privata långivare med Europeiska Investeringsfonden i ryggen genom InnovFin SME Guarantee Facility, vilket öppnar för möjligheten till bättre lånevillkor. Vi erbjuder lån på mellan 3 och 30 miljoner kronor – högre belopp än många andra nya låneaktörer på svenska marknaden. Gå in på dbt.se och testa ditt företags möjlighet till tillväxtfinansiering. 

Mer från DBT

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med DBT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?