1515
Annons
Innehåll från CoorAnnons

”Det fysiska kontorets attraktivitet måste övertrumfa hemmets bekvämlighet!”

I Coors rapport ”Join the Workplace Revolution” intervjuas medarbetare och ledare på företag i Norden om sin syn på dagens och morgondagens arbetsplats. Tydligt är att medarbetarnas behov står i fokus – och att viljan till förändring på arbetsplatsen är stor.

Rapporten beskriver hur kontorsanställda återvänder med helt nya önskemål, krav och behov. Till exempel menar en dryg tredjedel av de tillfrågade att det är sannolikt eller mycket sannolikt att de söker sig vidare till ett nytt jobb om ingen förändring av kontoret görs. 

– Det finns med andra ord en hel del som står på spel, säger AnnaCarin Grandin, koncernchef på Coor. Arbetsplatsernas roll i att attrahera och behålla talanger kräver fokus och medvetet arbete. Kontoren spelar en helt ny roll för företag i framtiden och kräver också nya arbetsplatsstrategier.

Flexibelt hybridarbete

Den tydligaste insikten från undersökningen är att dagens medarbetare vill kunna välja var de ska utföra sitt arbete. 

– Därmed inte sagt att man alltid vill sitta hemma, fortsätter AnnaCarin Grandin. Det fysiska mötet och grupptillhörigheten som kontoret erbjuder värderas högt – vi har ju längtat efter att få ses, lösa problem och vara innovativa tillsammans. 

Många bolag ser också över sin modell för hybridarbete och 60 % förbereder ett skifte i hur kontorets ytor används. Servicen på arbetsplatserna blir en del av den så viktiga upplevelsen.

– Det kan vara att alla ska få det bästa tänkbara stödet utifrån de arbetsuppgifter man ska utföra just då, beskriver AnnaCarin Grandin.

 Till exempel att tekniken fungerar perfekt vid mötet eller att det finns miljöer för såväl fokuserat ensamarbete som kreativt lagarbete. Men det kan även handla om mjukare värden som förhöjer känslan; Att smidigt kunna duscha och kanske till och med få en ren handduk efter morgonens cykeltur. Att en barista bjuder på välsmakande paus och energi. Eller att bli överraskad av att vindrutan är skrapad när det är dags att ta bilen hem!

”Join the Workplace Revolution”

Idag är det en hård strid om talanger och en kamp om medarbetarnas tid och rum. Rapporten visar att företag som ska lyckas behöver utgå från medarbetarnas behov, upplevelser och känslor. 

– Erbjud riktigt bra service! Det fysiska kontorets attraktivitet måste helt enkelt övertrumfa hemmets bekvämlighet. Dina anställda ska välja att komma till arbetsplatsen – inte för att de måste, utan för att de vill, avslutar AnnaCarin Grandin.

Läs rapporten ”Join the Workplace Revolution”.

Om Coor
Coor finns på hundratals arbetsplatser runt om i Norden och det gör oss till experter på dagens och morgondagens arbetsliv. Utifrån visionen att skapa de bästa arbetsmiljöerna i Norden – smarta, hållbara och fulla av glädje – förverkligar vi nu ett eget framtidskontor. 

Läs mer på www.coor.se/framtidens-kontor

Mer från Coor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Coor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera