1515
Innehåll från ConstructorAnnons

Med rätt hyllsystem ökar både effektivitet och lagerkapacitet

Constructor är marknadsledande i Norden inom lager- och logistiklösningar. Många leveranser skräddarsys efter kundens varuflöde, lokal och krav och Constructor har en bred produktflora som täcker alla behov.

Under de senaste åren har Constructor befunnit sig i en stark expansionsfas, såväl organiskt som genom förvärv. Expansionen har medfört nya kompetensområden och produkter, som kommit väl till pass i företagets kontinuerliga strävan att skapa effektivast tänkbara logistiklösningar.

- Vi har bland annat förvärvat vår underleverantör Stålteknik, som vi har arbetat med i nära 30 år. Tillsammans har vi utvecklat nya produkter och haft mycket starka samarbeten, så det var ett naturligt förvärv, berättar Tomas Görhed, försäljningschef på Constructor.

Revolutionerande lagerlösningar

Constructors tillverkning av hyllsystem och lagerlösningar startade redan 1944 med introduktionen av den första stålhyllan. På den tiden fanns bara hyllor i trä, så produkten innebar en revolution för lagerbranschen, och Constructor har fortsatt att ligga i innovationens framkant ända sedan dess. Ett av företagets senaste projekt involverade att tillsammans med Stålteknik leverera skräddarsydda hyllsystem och entresolplan till Adlibris lager.

- Adlibris ökar ständigt sitt sortiment för att vara en attraktiv leverantör till privatkonsumenter. Det ställer höga krav på deras lagerlösningar. Efter en inledande dialog kom vi fram till att ett 3 000 m2 entresolplan skulle medföra att man kunde utnyttja lagerlokalens höga takhöjd till fullo. I kombination med en leverans på runt 26 000 hyllmeter skapade vi helt nya förutsättningar för Adlibris logistik.

Minskade stålets nyttjandegrad (överdimensionering)

En sådan installation kom inte utan utmaningar – det ställdes till exempel omfattande krav på brandsäkerhet – men Constructor hade redan med regelverken i planeringen. En smart konstruktionslösning på entresolen, vilken inkluderade en överdimensionering av stålkonstruktionen och en medföljande minskning av nyttjandegraden av stålets lastupptagningsförmåga, löste situationen.

- Det är lätt att glömma bort att man ofta kan växa inom husets väggar, men entresollösningar är i princip standard i nya logistikfastigheter med hög takhöjd. Det är dessutom ett mycket flexibelt sätt att expandera, då man kan välja mellan allt från golv på bärande hyllställ och lättviktsentresol till handelsstålentresol och så kallad pelarlös entresol.

Effektiviserar kundens idéer

Tomas berättar att många ser automation som svaret på alla utmaningar inom logistik och lager för bland annat e-handelsföretag, men förklarar att det långt ifrån alltid är det självklara svaret. Medan automation förvisso kan hantera kraven hos många verksamheter, kan det också bli en dyr lösning om man har få antal av varje artikel.

- Automatiseringen faller ofta kort även när det gäller perioder med hög belastning, som exempelvis kring jul eller vid Black Friday. Den hinner inte med. Dessutom har den ofta begränsningar inom exempelvis vikt och storlek; därför bör man ställa fördelarna i relation till investeringens storlek och pay-off-tid. Oavsett vad man har för idéer, har Constructor lösningar som kan göra dem effektivare och smidigare, avslutar Tomas.

Fakta Constructor

Constructor har hjälpt kunder sedan starten av mitten på 40-talet genom hela processen från planering, installation till service, support och besiktningar. Vi utvecklar lagersystem och lösningar som hjälper våra kunder att effektivisera sin lagerverksamhet.

Mer information om Constructor finns på www.constructor.se 

Mer från Constructor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Constructor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?