ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Conapto

Energi

Bra för både plånboken och miljön – Conapto köper ditt datacenter

Nya datacenter byggs kontinuerligt över hela världen. Samtidigt är många gamla hallar fortfarande i drift och slukar mängder av energi, då dessa sällan har anpassats till moderna hållbarhetsstrategier. Detta vill den svenska colocationleverantören Conapto göra något åt och lanserar därför en ny affärsmodell i syfte att påskynda avvecklingen av omiljövänliga datacenter.

Datacenter är stora miljöbovar som slukar mängder med energi – inte minst de äldre som byggts i en tid då klimatfrågor inte var lika prioriterade som i dag. Dessutom byggs kontinuerligt nya datacenter och rapporter visar att de kommer bidra till en ännu kraftigare negativ miljöpåverkan. Det finns därför ett behov av att inkludera datacenter i hållbarhetsstrategin.

– Genom att flytta in i ett energieffektivt och klimatneutralt datacenter kan man i många fall halvera sin elkostnad. Det är inte bara bra ur ett besparingsperspektiv utan även för miljön, säger Håkan Björklund.  

Conapto lanserar modellen sale-leaseback, där de erbjuder kunder möjligheten att sälja deras nuvarande datacenter till Conapto för att sedan friktionsfritt både flytta in i klimatneutrala datacenter och även få hjälp att avveckla det gamla datacentret.

– Vi tar helt enkelt över ansvaret för anläggningen. Kunder köper därefter utrymme i datahallen som en colocationaffär så länge de vill för att sedan, med professionell hjälp och projektledning från oss, flytta in infrastrukturen i ett av våra miljövänliga datacenter, säger Håkan Björklund. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Conaptos erbjudande på sale-leaseback

Omfattningen på projekt blir ofta en bromskloss

Efterfrågan på dessa energieffektiva datacenter är stor, men så tyvärr även prislappen om man ska göra omställningen på egen hand. Håkan Björklund berättar att många kunder vill flytta, men att projektet nedprioriteras eftersom själva flytten och avetableringen av den gamla hallen är kostsam.

– Vår ambition är att hela tiden leverera upplevt kundvärde och förenkla vardagen för våra kunder, samtidigt som vi vill skapa förutsättningar för innovation och tillväxt, avslutar Håkan Björklund. 

Om Conapto

Conapto erbjuder säkra, miljövänliga och kostnadseffektiva datacenter för den fysiska hårdvaran samt marknadsledande tillgång till kommunikation och uppkoppling mot publika molntjänster såsom Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, IBM Cloud och Oracle Cloud. Conapto är en helsvensk colocationleverantör med huvudkontor samt två miljövänliga datacenter i Stockholm.  EXTERN LÄNK: Läs mer här!  

Artikeln är producerad av Conapto och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer