ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Compello

Tema: Digitalisering

Smarta digitala lösningar för ekonomiavdelningar och CFO's

Digitaliseringens framfart möjliggör elektronisk fakturering och digitaliserad bokföring – och fördelarna är flera. Snabbhet och ökad kontroll till en lägre prislapp är tre – dessutom är det snällt mot miljön. Torgeir Letting från Compello, som står bakom tjänster i kategorin, menar att det underlättar vardagen för både ekonomiavdelningar och CFO’s.

Den digitala transformationen syns i ett brett branschspektrum. För redovisningsbranschen revolutionerar elektronisk fakturering och digital bokföring – och fördelarna är många med att ersätta det klassiska och administrativa pappersarbetet med digitala tjänster i molnet.

Compello är den aktör som nu tar täten för att hjälpa främst svenska ekonomiavdelningar och CFO’s att effektivisera sina verksamheter med smarta digitala lösningar. Torgeir Letting, CEO på Compello, berättar att det rör sig om en programvara som automatiserar och effektiviserar hanteringen av ett företags dokument. Det sträcker sig från hantering av inkommande och utgående fakturor, vidare till reseräkningar och andra dokument – och gäller oavsett om det rör sig om en mindre eller större organisation. 

– Får du till exempel 10 000 fakturor, bilagor och/eller dokument om året från flera olika leverantörer har vi väldigt bra system för att hantera det, säger Torgeir Letting och fortsätter:

– Du kan välja om du själv vill scanna de inkommande fakturorna eller om vi ska göra det. På andra sidan använder vi oss av fakturadistribution som systematiserar fakturahanteringen och gör att en kund eller organisation kan ta emot sin eller sina fakturor på det sätt de vill.

Att digitalisera sina processer kommer med flera fördelar, menar Torgeir Letting.

– Det hjälper ekonomiavdelningar att arbeta mer effektivt genom ett minskat manuellt arbete. Det ger även en ökad säkerhet, mer tid för analys och minimerar risken för det mänskliga felet.

Compello har över 20 års it-branscherfarenhet och räknas i dag till en av de största norska aktörerna inom området för elektronisk fakturahantering och digitaliserad bokföring. Nu gör jätten entré på den svenska marknaden. Ett steg i satsningen är den nya CSMO:n Per-Idar Håholm. 

– Den svenska marknaden är en marknad vi ser ha stor potential. Här finns en stor industri som vi ser kan dra nytta av våra tjänster. 

Cloud-only över hela världen

Nyttoaspekten gäller såväl redan existerande som blivande användare eftersom tjänsten är cloud-only efter flera satsningar på utvecklingssidan, avslöjar Per-Idar Håholm. 

– Det är en modern och skalbar lösning som ger uppdaterade produkter utan att du behöver vänta på nästa. Vi vill att det ska komma successivt.

Mot ett papperslöst kontor

Att digitalisera processer och arbetsuppgifter kommer inte oväntat även med en stor fördel för miljön. Årligen kan det spara hundratals träd, miljontals A4-ark och tusentals ton koldioxid.

– Företag och organisationer som inte väntar utan väljer att digitalisera använder generellt betydligt mindre papper internt. Hos en av våra största kunder kunde vi se att vi kunde minska antalet pappersfakturor med så mycket som 50 procent under bara ett år, avslutar Torgeir Letting.

Om oss:

Gör: programvaruhus som utvecklar programvara för elektronisk fakturahantering och tillhörande dokumentflöde.

Kontor: Oslo, Stockholm, Larvik och Colombo

Anställda: 90, varav 40% är kvinnor

Grundades: 1996

Omsättning 2019: Cirka 110 miljoner kronor (SEK)

Compello-bloggen: https://www.compello.com/se/blogg/

Kontakta oss: https://www.compello.com/se/kontakta-oss/

Artikeln är producerad av Compello och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer