1515
Annons
Innehåll från ComarchAnnons

Comarch sätter fokus på säkerhetslösningars användbarhet

Den snabba utvecklingen av digitala lösningar leder till många användbara innovationer men även många organisatoriska risker. Detta har uppmärksammats särskilt under det senaste året och har satt fokus på god användbarhet genom integrerad cybersäkerhet. – Strategisk planering och strategiska investeringar i tillförlitliga inbäddade säkerhetslösningar är en förutsättning för säkerheten för alla onlinetjänster, säger Adrian Korczynski, som leder affärsenheten Cyber Security hos Comarch.

Den påtagligt ökade efterfrågan på tillförlitliga säkerhetslösningar är ingen överraskning för Comarch, som är en global leverantör av säkerhetsmjukvara till finansinstitut. De flesta moderna vertikala aktörer gör nu stora satsningar på cybersäkerhet, och Comarchs senaste lösningar är utvecklade för att ge en så bra användarupplevelse som möjligt samtidigt med kontinuerlig, integrerad analys. 

– Investeringar i inbäddade säkerhetslösningar blir allt viktigare, och Comarchs tjänster och produkter är skräddarsydda för att tillgodose efterfrågan på sådana. Med omfattande erfarenhet, stor fackkunskap och bästa praxis att dela med oss av kan vi hjälpa våra kunder stärka och säkra upp sina digitala affärsprocesser, säger Seweryn Bak, försäljningschef hos Comarch.

Förtroende är grunden

Adrian Korczynski betonar att UX-design med användaren i centrum, det vill säga inbäddade lösningar, är en förutsättning för alla organisationer vars verksamhet bygger på att skapa förtroende inom ramen för en kundcentrerad strategi. Banker och finansinstitut handlar i princip med förtroende, säger Adrian. Det som kunderna betalar för är att känna förtroende. De litar på att de får åtkomst, sekretess och integritet, cybersäkerhetens tre hörnstenar.

Planera framåt och undvik kriser

Både Seweryn Bak och Adrian Korczynski betonar att dagens utveckling kräver ett nytt sätt att se på cybersäkerhet, ur ett strategiskt perspektiv. De anser att det är en affärsfaktor som bör fungera som stöd för alla övriga.

– Oftast är det ingen som bryr sig förrän det blir katastrof, och då är det för sent. De flesta aspekter av cybersäkerhet är verksamhetskritiska. Genom att planera framåt kan du undvika en potentiell kris för organisationens renommé och ekonomi, påpekar Adrian.

Lösningar som förhindrar penningtvätt

Comarch är en betrodd och etablerad affärspartner med globalt expertkunnande som spänner över många sektorer, och man följer givetvis framväxten av nya trender. Nya rön används för att utveckla och utöka Comarchs portfölj ur ett användarperspektiv. Ett sådant nytt område är projekt där AI används för lösningar som förhindrar penningtvätt, och där har Comarch redan referenser från europeiska banker: 

”Samarbetet med Comarch visar sig vara mycket lyckat, och vårt intryck är att företaget uppfyller våra förväntningar och utför sina uppdrag på ett innovativt sätt”.

Alessandro Cugini, chef vid AML-enheten hos BNL

– Våra nyare projekt har varit mycket framgångsrika och de har gett oss många nya och viktiga insikter som våra kunder i Sverige kommer att få nytta av i framtiden, avslutar Seweryn Bak.

I Norden har Comarch genomfört framgångsrika projekt inom flera sektorer (bland annat åt Breas, SAS, Skagen Funds, Telia Group och Varner Group). Inom finansiella tjänster samarbetar Comarch med över 100 banker och finansinstitut i mer än 50 länder över hela världen. Med sina drygt 27 års erfarenhet har Comarch många globala kunder, bland annat Allianz, AXA, BNP, Credit Suisse, DNB, Ergo, ING, Prudential, Santander och Swiss Life, för att nämna några.

Är du nyfiken på Comarchs lösningar? Klicka här!  

Mer från Comarch

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Comarch och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?