Annons
Innehåll från Clever ComplianceAnnons

Clever Compliance, en revolution för produktcertifiering

Tobias Rydell, VD för Clever Compliance.
Tobias Rydell, VD för Clever Compliance.

Med nytt namn satsar Clever Compliance, fd CE Check, på nya digitala verktyg som hjälper företag att enklare upphandla produktcertifieringstjänster samt effektivisera compliancearbetet på företagen. Dessa verktyg täcker den globala marknaden, något som fick AFRY, fd ÅF Pöyry, att initiera en dialog om samarbete med Clever Compliance.

I en globaliserad värld krävs det mer kunskap och tid för företag att hålla sig ajour med de regelverk och certifieringar som gäller för deras produkter i de olika länder de säljs i. Detta är väldigt resurskrävande utan ordentliga systemstöd, något som Clever Compliance nu löser.

– Clever Compliance har ett mycket intressant complianceverktyg som väsentligt förbättrar produktcertifieringen. Med global täckning finns en fantastisk potential att skapa effektivisering och värde för företag. För ingenjörer ger verktyget ett komplett och kvalitetssäkrat stöd för det dagliga arbetet på ett sätt som saknas på marknaden idag, säger Jacob Rydholm, business unit manager inom Specialized Operational Excellence på AFRY.

Genom integrerad blockkedjeteknologi bildar verktyget dessutom en unik spårbarhet och ett säkert, internt compliancearbete. Utöver complianceverktyget erbjuds även en e-handel där man enkelt jämför olika produktcertifieringstjänster för marknader världen över samt får hjälp med upphandlingen. Det blir på samma sätt som när man idag bokar resor eller hotell fast för compliancetjänster.

– På AFRY är vi ledande inom compliance management för utvecklande och tillverkande industri i Norden. Vi och Clever Compliance kompletterar varandra. Genom detta samarbete får våra konsulter ett effektivt stöd, som i sin tur, ger våra kunder en ännu bättre service och ett ökat värde. Detta samarbete kommer vara till stor nytta både för oss och utvecklande företag inom de flesta branscher.

Fakta

Clever Compliance erbjuder globala tjänster inom produktgodkännande och compliance managementverktyg. Bolaget grundades 2016 av Tobias Rydell och Max Strålin. De samarbetar nu med Clas Ohlson, TCO Development och GS1 Sweden för att med blockkedjeteknologi ta fram en ny branschstandard för certifieringsbranschen.

Läs mer här

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Clever Compliance och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera