1515
Innehåll från City NetworkAnnons

IT-infrastruktur med inbyggd regelefterlevnad skapar morgondagens vinnare

Vi säkerställer även att våra kunder kan följa branschspecifika krav som finns specifikt för försäkringsbranschen, säger Johan Christenson, VD City Network.
Vi säkerställer även att våra kunder kan följa branschspecifika krav som finns specifikt för försäkringsbranschen, säger Johan Christenson, VD City Network.

Det pågår just nu en digitaliseringsresa där dagens molntjänster erbjuder helt andra möjligheter till att skapa innovation och där vinnarna är de bolag som gör det på rätt sätt. En del i det är att se till att de molntjänster som används verkligen säkerställer att personuppgifter hanteras på ett korrekt sätt enligt Sveriges och EU:s lagstiftning, något som inte alltid är fallet. 

Molnet har gett företag en möjlighet att snabbare få tillgång till automatiserade processer än vad som varit möjligt tidigare. Men för att kunna dra nytta av molnets stora möjligheter gäller det att du gör det på rätt sätt. 

– Många företag står idag inför en innovationsresa som i stor grad styrs av de olika molntjänster som erbjuds. Där rätt automatiseringar kan ge en tiofaldig uppgång i produktion på sikt. De företag som inte hänger med på den här resan kommer inte att vara relevanta om 10 år. Därför är det så viktigt att verkligen säkerställa att din organisation och infrastruktur anpassas till den nya vardagen så att du kan leverera på ett digitalt sätt som sticker ut och skapar konkurrensfördelar, säger Johan Christenson, VD City Network.

Den snabba digitala utvecklingen har medfört många fördelar. Samtidigt blir kraven högre på att den digitala IT-infrastrukturen när det kommer till regelefterlevnad

– Automatisering i molnet har många fördelar men det har också lett till att många bolag kanske lite för lättvindigt har lämnat över kontrollen av sin regelefterlevnad. Men för regulatoriskt utsatta branscher i Europa, som bryr sig om att följa lagen, duger inte vilket moln som helst idag, menar Johan Christenson.

Genom GDPR har vi idag inom EU ett likvärdigt skydd för personuppgifter och personlig integritet, motsvarande finns inte i länder utanför EU/ESS. Dessutom har Schrems II domen som kom i somras gjort att det som huvudregel är olagligt att överföra personuppgifter från EU till USA. Det här medför att det har blivit allt viktigare för företag att verkligen se över vilka molntjänster de använder sig av, och försäkringsbranschen är inget undantag. 

– Vi är idag Sveriges ledande molnleverantör som kan leverera globala molntjänster. Våra kunder kan dra nytta av vår expertis och mångåriga erfarenhet av att bygga avancerade infrastrukturlösningar men framför allt kan de säkerställa full regelefterlevnad av svensk och europeisk lagstiftning. Vi säkerställer även att våra kunder kan följa branschspecifika krav som finns specifikt för försäkringsbranschen. 

City Networks molntjänst Compliant Cloud är framtagen specifikt för försäkringsbolag och säkerställer att all persondata hanteras efter EU:s lagkrav.

– Vi har under åren byggt upp en bred kompetens kring de behov som finns inom försäkringsbranschen. Compliant Cloud ser till att säkerställa att även de krav som är specifika för försäkringsbranschen, som exempelvis Solvens II/III, verkligen efterlevs, berättar Johan Christenson.

Om City Network

City Network är en del av Iver och erbjuder IT-infrastruktur som säkerställer att kunder kan efterleva specifika krav och regler gällande revision, loggning, databehandling och datasäkerhet, såsom Solvency, Basel och GDPR. City Networks tjänster finns tillgängliga från fler än 20 datacenter i hela världen

Länkar: 

https://citynetwork.se/

https://compliant.citynetwork.se/

 

 

Mer från City Network

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med City Network och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?