ANNONS:
Till Di.se

Innehåll från Circle K

Höj säkerheten med smarta företagskort

Det ska vara tryggt att tanka med företagskort. Som arbetsgivare ska du kunna lita på att kortet används på rätt sätt, och föraren ska bara behöva svara för sina egna inköp. Med en smart kortlösning minskar risken för såväl svinn som skimning och andra bedrägerier.

En stor del av det interna svinnet hos företag beror på att företagskort används på ett felaktigt eller otillåtet sätt. Därför är det viktigt att arbetsgivare prioriterar kortsäkerhet och kontroll över sina utgifter.
För transportföretag med många fordon som körs av olika förare kan det vara svårt att hålla koll på hur ofta bilarna tankas och av vem.

– Fortfarande finns det faktiskt en del företag som förvarar både tankkort och pinkod i bilen, vilket ökar risken för kortmissbruk. Dessutom är det lätt för någon som bryter sig in i bilen att kopiera och använda kortet utan att företaget upptäcker det om kortet ändå finns kvar, säger Mats Lindqvist, senior key account manager på Circle K.

 Smart tvåkortssystem minskar riskerna
Av den anledningen har Circle K tagit fram ett tvåkortssystem som innebär att varje fordon och förare har sitt eget kort. För att tanka eller handla behövs båda korten samt förarens pinkod.

– Det här förebygger inte bara kortmissbruk och bedrägerier; det är en trygghet för både företaget och föraren, som på så sätt kan visa att han eller hon använder kortet på rätt sätt, säger Mats Lindqvist.

Tvåkortssystemet är bara en del i Circle K:s strävan efter att skapa trygghet för sina kunder. Samtliga av Circle K:s fullservice- och obemannade stationer är väl upplysta, och nästan alla är kameraövervakade dygnet runt.
Dessutom är alla kortautomater utrustade med det senaste skimningsskyddet, vilket försvårar för en bedragare att manipulera kortautomaten för att stjäla kortinformation. 

 Få koll på transaktionerna
För arbetsgivare som erbjuder företagskort handlar kortsäkerhet framförallt om att ha full kontroll över företagets inköp och bränsleförbrukning. Som företagskund hos Circle K har du tillgång till webbtjänsten Card E-services, där du kan följa ditt företags korttransaktioner kontinuerligt i realtid. Tjänsten låter dig också spärra samt låsa upp kort, förse kort med inköpsbegränsningar och utföra en rad andra administrativa ärenden som sparar tid och pengar.
Med koll på inköpen, ett tryggt kortsystem och tillgång till Circle K:s övriga säkerhetsåtgärder kan du effektivisera din verksamhet och minska svinnet.  

Läs mer om Circle K:s olika företagskort här

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Circle K och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies