Annons
Innehåll från Cardia AuktionAnnons

Så slipper du bli lurad – när du säljer begbil

Rädslan för bedrägerier stoppar många bilaffärer.

Men nu finns en ny sajt som ska göra bilköpen tryggare.

– Vår auktionstjänst gör det lättare att få rätt marknadspris för sin bil, samtidigt som man slipper bli blåst eftersom köparen alltid är en bilhandlare, säger Anni Mowlid, grundare av Cardia Auktion.

Se startpriset på din bil här 

Varje år säljs över en miljon begagnade bilar i Sverige, samtidigt präglas många privata bilaffärer av osäkerhet och i vissa fall rena bedrägerier. För att råda bot på problemet rullades tjänsten Cardia Auktion ut förra hösten.

– Många upplever att det är krångligt att sälja sin bil privat. Dessutom är det vanligt att känna otrygghet när det handlar om så stora summor. Som säljare föredrar man därför att göra affär med en bilhandlare, men det kan också kännas jobbigt att springa runt till olika firmor på egen hand. Där såg vi behovet av en plattform där seriösa säljare och handlare kan mötas, berättar Anni Mowlid.

Kan handla om tusenlappar

Förutom att själva affären genomförs på ett korrekt stora är en av tjänstens stora fördelar att det går snabbt. De drygt 360 anslutna bilhandlarna har bara 24 timmar på sig att lägga ett bud – vilket också gör att priset blir mer förmånligt för säljaren:

– Handlarna säljer bilar varje vecka och har ett behov av att fylla på lagret med kvalitativa bilar, det gör att de inte har möjlighet att lägga för låga bud när konkurrensen är större. 

Hur mycket mer pengar kan man få om man väljer att sälja via Cardia Auktion?

– Eftersom startpriset är ett marknadspris, och inte ett prutat pris, kan det handla om flera tusen. En handlare som i vanliga fall gett säg 70 000 kronor för din bil kanske måste lägga 80 000 kronor för buda hem den i auktionen.

Test garanterar skicket på bilen

Trots att Cardia Auktion skapar en större konkurrens mellan bilhandlarna har man hittills bara fått positiva reaktioner från branschen, menar Anni Mowlid:

– De tycker det är jätteskönt! Allt de behöver göra är att buda på bilarna de vill ha, det är ett enkelt sätt för dem att få in fler bilar snabbt, säger han.

En annan fördel är att säljarna gör ett test av bilen innan auktionen. Det tar cirka 30 minuter och genomförs på en av 100 stationer runtom i landet:

– Det är ett smidigt sätt att garantera skicket på bilen för handlarna som de budar på. Det blir en trygghet även för dem i affären.

Se startpriset på din bil här 

Så funkar Cardia Auktion

1) Lägg in din bil på sajten

Registreringsnummer räcker för att se reservationspriset.

2) Gör ett test

Testet tar 30 minuter och gör på 100 stationer runtom i landet.

3) Auktionen börjar

Testresultatet skickas automatiskt till handlarna. Säljaren lägger upp fem bilder innan auktionen startar.

4) Auktionen avslutas

Efter 24 timmar, när försäljningspris är uppnått, kopplas säljare och handlare ihop för att genomföra affären.

Mer från Cardia Auktion

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Cardia Auktion och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera