ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Brocc

Sänkte kostnaden för lånen – med hälften

Peters kostnad på lånen låg tidigare på drygt 8 000 kronor per månad.
Nu är summan nästan halverad – tack vare Broccs privatlånetjänst.

– Han var väldigt glad att få ned sin månadskostnad så pass mycket, säger Marcus, kredithandläggare hos Brocc.

Så kan du sänka månadskostnaden på lånen – läs mer

En ganska typisk kund. Så beskriver Marcus Malmöbon Peter, som vände sig till Brocc för att minska sina lånekostnader. 39-åringen hade ett totalt lånebelopp på 350 000 kronor utspritt på olika lån och krediter hos flera företag, vilket gav honom en total månadskostnad på över 8 000 kronor.
– Vid lånetillfället satt han med flera dyra, mindre lån samtidigt, vilket gav honom en onödigt hög månadskostnad och han önskade att med Broccs hjälp kunna sänka sina kostnader, berättar Marcus.

Fick avsevärt lägre ränta
Brocc samlade ihop Peters befintliga lån och kunde istället sätta ihop allt till ett så kallat ihopbakslån, där räntan blev avsevärt lägre än tidigare och därmed också hans månadskostnad som halverades.

– I och med att han gick igenom Broccs skarpa kreditbedömningsprocess, beviljades han lån hos oss. Räntan sattes individuellt och blev avsevärt mycket lägre tack vare hans goda kreditvärdighet, säger Marcus.

Pengar över till annat
Idag har Peter en månadskostnad på 4 092 kronor inklusive avgifter och låneskydd. Låneskyddet är en sorts försäkring som tar hand om lånebetalningarna om något oförutsett händer, som exempelvis sjukskrivning eller arbetslöshet.

– Kunderna brukar generellt sett vara väldigt nöjda, lättade och glada med att samla sina onödiga smålån och krediter. Vissa kunder kan spara tusentals kronor varje månad och får då möjligheten att kunna lägga de pengarna på betydligt roligare saker, till exempel en resa med familjen, ett sparande till ett barn eller barnbarn eller på att betala av lånet i förtid.

Läs mer om Broccs lägsta ränta-garanti

 Fotnot: Peter heter egentligen något annat.

Fakta: Marcus tips till dig med höga lånekostnader

1) Innan du ansöker om lån, ta reda på hur din kreditvärdighet ser ut genom att göra en kreditkoll på dig själv. I dagsläget finns det bolag som erbjuder den tjänsten utan att en faktisk kreditupplysning behöver göras. Smart!

2) Innan du ansöker om lån, försök att lösa så många småskulder som möjligt själv. Om man som låntagare har många, små, utspridda skulder, så försämras chanserna att få låg ränta och ibland att bli beviljad ett lån alls hos långivarna.

3) Genom att använda en låneförmedlingstjänst, kan man ställa olika erbjudanden mot varandra och därefter välja det som passar bäst. Oftast tas dessutom endast en kreditupplysning som samtliga långivare får ta del av, och man slipper därmed dra på sig onödiga kreditupplysningar.

4) En medsökande på lånet förbättrar dina chanser avsevärt till låg ränta hos långivarna.

5) Säg upp outnyttjade krediter och abonnemang. Det många kanske inte vet, är att en outnyttjad kredit också påverkar ditt kreditbetyg och detta kan medföra att dina räntevillkor kan försämras av just den anledningen.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Brocc och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer