1515
Annons
Innehåll från Borg OwilliAnnons

Stort kliv i karriären – större kliv för byrån

Linnea Karlsson, operativ chef på Borg Owilli.
Linnea Karlsson, operativ chef på Borg Owilli.Foto:Mio Sallanto

Det första Linnea Karlsson slogs av när hon steg in på Borg Owilli var energin – stämningen väckte något i henne. Idag är hon byråns operativa chef och berättar hur bolaget har lyckats behålla sin ursprungliga mentalitet.

När Linnea Karlsson klev in genom dörrarna till den då relativt nystartade contentbyrån Borg Owilli möttes hon av en entusiasm som hon aldrig tidigare upplevt på en arbetsplats. Här fanns bolagsgrundare och medarbetare som var precis i början av sina karriärer och som hade stora visioner för vad de ville åstadkomma i branschen.

– Stämningen på kontoret utstrålade engagemang och att allt var möjligt. Den energin tände någonting i mig. Här talar man bara inte om stora drömmar – man ser faktiskt till att fullfölja sina idéer och uppnå sina mål, säger hon. 

Året var 2017 och Linnea Karlsson anställdes som en av byråns projektledare, men redan från start var ambitionen att nå en chefsposition.

– Jag valde Borg Owilli som arbetsplats för att jag älskade bolagets mentalitet. Men jag kände också hur jag kunde komma till nytta och lära mig otroligt mycket. Jag hade länge velat utmana mina ledaregenskaper och på Borg Owilli fanns utrymme att förverkliga den drömmen, kanske snabbare än vad jag hade kunnat göra någon annanstans.

Satsar på talanger

Fyra och ett halvt år har nu hunnit passera sedan Linnea Karlsson först steg in på Borg Owillis kontor. Hon har hunnit avverka rollen som byråchef och är numera operativ chef och har hand om bolagets utveckling och ambitiösa tillväxtplan. Men Linnea Karlsson är inte ensam om att ha gjort en stor karriärresa inom bolaget. Exempelvis började byråns planner som praktikant och sitter idag med i ledningsgruppen.

– På Borg Owilli gillar vi att rekrytera talanger som får växa och utmanas i sin yrkesroll. Man får snabbt komma in och jobba med stora kunder och spännande projekt. Det attraherar många kompetenta och talangfulla personer till oss, säger Linnea Karlsson.

Se lediga tjänster hos Borg Owilli här.

Större bolag – samma engagemang

Åren på Borg Owilli beskriver Linnea Karlsson som fartfyllda och långt mycket mer händelserika än hennes tidigare karriär sammantaget. Under hennes år på bolaget har personalstyrkan ökat från 20 till drygt 50 medarbetare och omsättningen mer än tredubblats. Även om spontaniteten som tidigare har funnits på bolaget har blivit mer strukturerad i samband med tillväxten, så sitter mentaliteten om att inget är omöjligt fortfarande kvar i väggarna.

– Idag har vi en helt annan nivå av affärskänsla och har lyckats hitta balansen mellan vilka affärsidéer som är bra och vilka som behöver bearbetas. Vi befinner oss nu på en tillväxtresa med många spännande projekt. En av de viktigaste frågorna är därför att attrahera och bibehålla duktiga medarbetare – där är engagemang en stor faktor. Det är mycket som har hänt sedan jag först steg in genom dörrarna på Borg Owilli, men energin jag kände från början, är något som alltid har funnits med oss, säger hon.

Om Borg Owilli 

Borg Owilli är en prisbelönad contentbyrå som även är specialiserad inom distribution av innehåll. I kampen om människors uppmärksamhet är Borg Owillis metod kvalitativt innehåll som presterar genom exklusiva distributionskanaler. Bolaget grundades 2016 i Stockholm av Mikael Owilli och David Borg och har idag ett femtiotal anställda.

Här kan du se flera av Borg Owillis case.

Mer från Borg Owilli

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Borg Owilli och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera