1515
Annons
Innehåll från Borg OwilliAnnons

Borg Owilli – Från okänd underdog till prisbelönad contentbyrå

Mikael Owilli och David Borg, grundare Borg Owilli.
Mikael Owilli och David Borg, grundare Borg Owilli.

I en pandemidrabbad byråvärld har Borg Owilli trots allt stått stadigt. Faktum är att 2020 var det bästa året i bolagets historia och baserat på 2019 årsredovisning kammar Borg Owilli hem utmärkelsen som ett av Sveriges snabbast växande företag – Di Gasell.

Historien om Borg Owilli börjar för fem år sedan i en trång, liten skrubb med bara tre medarbetare. Sedan dess har bolaget vuxit i raketfart och slår idag försäljningsrekord efter försäljningsrekord, har ett femtiotal anställda och jobbar med jättar som bland annat Klarna och Essity.

– Vi har gjort en intensiv resa på fem år. Från ett litet kontor på en frisörsalong till där vi är idag är en häftig upplevelse. Jag tror det grundar sig i att vi har varit orädda hela tiden, jobbat hårt och alltid tagit för oss, säger David Borg, medgrundare Borg Owilli.

Prestigefull utmärkelse representerar hårt slit

Baserat på bolagets bokslut för 2019 tog Borg Owilli emot Dagens Industris prestigefulla entreprenörsutmärkelse Di Gasell under förra året.

– Att ta emot utmärkelsen under ett år som präglats av en pågående pandemi sätter saker i perspektiv. Det har varit tufft för väldigt många företag, vilket är viktigt att ha i åtanke. Vägen till där vi befinner oss idag har inte varit rak utan vi har stött på flera motgångar. 2019 var ett tufft år för oss med bland annat felsatsningar, men vi har bevisat att vi tar oss igenom även tuffa tider och för varje motgång har vi lärt oss någonting. Vi har hela tiden förstått vikten av att vara ödmjuka för vad framtiden har att erbjuda. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi har gjort rätt saker under en längre period, säger bolagets vd Mikael Owilli.

Kvalitet och förtroende i fokus 

Byråbranschen är idag starkt konkurrensutsatt och genom utmärkelsen som ett av Sveriges snabbast växande företag bryter Borg Owilli ny mark inom content marketing.

– Det är generellt svårt för byråer att få den här utmärkelsen, så vi är oerhört stolta. Vi har expanderat organiskt hela vägen och flera av våra kunder har vuxit med oss sedan start vilket gjort att vi har knutit starka band och byggt upp ett förtroende. Fokus för oss har alltid varit kvalitet i allt vi producerar. Borg Owilli är ett bolag som vågar satsa och som alltid vill ligga i framkant. Vi skapar värdeskapande innehåll som ligger helt rätt i tiden, säger Mikael Owilli och fortsätter:

– En framgångsfaktor är att vi har attraherat riktigt vassa talanger som arbetar hos oss. Medarbetarna är Borg Owilli och det värnar vi om.

Ett spännande år i sikte

Byrån har höga förhoppningarna för 2021 och är väl rustade efter ett tungt pandemiår i ryggen.

– 2021 är året då vi ska växla upp. Men, vi måste fortsatt ta hänsyn till pandemin och vi tar med oss en hel del erfarenheter och lärdomar från förgående år. Men i det stora hela så är det nästa växel som gäller i år, säger Mikael Owilli.

­– Efter ett slitsamt 2020 för hela byrån, där vi och även hela branschen fick kämpa ordentligt, hoppas vi på ett stabilt år där vi sätter Borg Owilli på kartan – på riktigt. Vi har vind i seglen med både kunder och våra medarbetare, avslutar David Borg.

David och Mikes tips för att bygga bolag:

– Hårt jobb. ”Hårt arbete slår talang”. 

– Sov lagom.

– Ät upp din frukost.

Om Borg Owilli

Borg Owilli är en prisbelönad contentbyrå som även är specialiserad inom distribution av innehåll. I kampen om människors uppmärksamhet är Borg Owillis metod kvalitativt innehåll som presterar genom exklusiva distributionskanaler. Bolaget grundades 2016 i Stockholm av Mikael Owilli och David Borg och har idag ett femtiotal anställda.

Här kan du se flera av Borg Owillis case.

Mer från Borg Owilli

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Borg Owilli och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?