1515
Annons
Innehåll från Bluestep BankAnnons

Nu behövs en modern bolånebank: ”Vi möjliggör så att fler kan äga sitt boende eller få en ordnad ekonomi”

Automatiserade processer när det kommer till bolåneansökningar, är normen för de flesta bankerna idag. Modeller som vilar på ekonomisk historik fungerar inte för alla och gör att många får avslag när de söker bolån trots att de har en god kreditvärdighet.

I dagens samhälle ser vi en ökning av förändrade arbetsformer med variabla inkomster. Exempelvis frilansare, egenföretagare, vikarier eller provanställda. Personer med moderna arbetsformer har svårare att få bolån tack vare de traditionella bankernas moderna automatiserade bolåneansökningar som vilar på historisk data men inte ser på framtidsutsikterna och möjligheterna. Även personer med fast anställning och bra kreditvärdighet kan på grund av exempelvis betalningsanmärkningar eller avsaknad av kredithistorik ha svårt att passa in i bankernas mallar.

– Låneansökningar ökar samtidigt som processerna blir mer automatiserade. Det gör att fler som inte passar in i mallarna får nej på sin bolåneansökan. Vi är ett komplement till de traditionella bankerna, en hjälp på vägen som möjliggör att fler kan äga sitt boende eller få en ordnad ekonomi genom att erbjuda dem lån med bostaden som säkerhet. Det är vårt sätt att jobba för finansiell inkludering av fler i samhället, säger Tomas Netz, operativ chef på Bluestep Bank Sverige.

En annan kundgrupp som Bluestep kan erbjuda bostadslån till är pensionärer med låg inkomst som äger sin bostad. Som kanske inte vill flytta men vill kunna få loss pengar för att kunna leva lite bättre.

– Med tjänsten 60+ kan vi hjälpa pensionärer att få loss pengar från sin bostad samtidigt som de kan bo kvar i sitt hem. Lånet kan fås som en klumpsumma vid ett tillfälle eller som en månadsvis utbetalning, vilket vi är ensamma om att kunna erbjuda på den svenska marknaden. Räntor betalas först när bostaden lämnas och vi garanterar att kunden får bo kvar tills man själv vill sälja, samtidigt som lånet aldrig kan bli större än vad bostaden säljs för, säger Tomas Netz.

EXTERN LÄNK: Läs mer 

Fakta

Bluestep Bank är en lösningsorienterad bank som erbjuder bolån och sparkonton till kunder i Sverige och Norge, och inom kort även i Finland. Bluestep fokuserar på att förstå och hjälpa kunder som av någon anledning inte kan få lån hos de traditionella bankerna. Bluestep Bank AB (publ) är ett bankaktiebolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Mer från Bluestep Bank

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Bluestep Bank och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?