ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Becour

Ny webbtjänst – som Tinder för förnybar energi

  • ”Becour REact” ger förbrukarna möjlighet att välja specifika kraftverk samtidigt som man vet att pengarna går tillbaka till den producenten.

I höstas lanserade energiteknikföretaget Becour en revolutionerande webbaserad B2B-plattform som kopplar ihop förbrukare av förnybar el med producenterna. För förbrukarna betyder detta ökad transparens och möjlighet att själva göra ett aktivt val.

Med ett växande fokus på hållbarhet, som vi ser runt om i världen, så strävar allt fler företag efter att reducera sitt karbonavtryck. Energiförbrukningen är oftast den största enskilda faktorn i karbonavtrycket, vilket innebär att allt fler företag köper förnybar el med ursprungsmärkning, även kallat ursprungsgarantier. 

Viktiga faktorer för företag som investerar i förnybar el är transparens, trovärdighet samt att de bidrar till att påverka miljön på ett positivt sätt. Med detta som utgångspunkt lanserade Becour en tjänst som på kort tid har förändrat hur många företag köper förnybar el.

– Responsen har varit överväldigande positiv, säger Hans Petter Kildal, vd på Becour.

Ett nytt sätt att välja förnybar el

Hans Petter Kildal, som tidigt varit med att utforma ursprungsgarantisystemet i Europa, anser att det har funnits ett latent behov av att vidareutveckla det nuvarande systemet.

Med den insikten lanserade Becour den innovativa digitala plattformen ”Becour REact” i höstas. Webbtjänsten har ofta blivit omtalat som Tinder för förnybar energi på grund av att den matchar elförbrukare, enligt deras önskemål, med de kraftverk som producerar motsvarande förnybar el. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Becour REact här.

Ökar värdet för förbrukarna

– Vi har gjort ett flertal undersökningar och pratat med många svenska företag som köper ursprungsmärkt el. Problemen som genomgående kommer upp är att man inte vet var elen kommer ifrån eller om de pengarna som betalas leder till en ökad produktion av förnybar el, säger Hans Petter Kildal. 

”Becour REact” ger förbrukarna möjlighet att välja specifika kraftverk, utifrån egna preferenser, samtidigt som man blir försäkrad om att pengarna går tillbaka till den som har producerat den förnybara elen. Tjänsten är verifierad av DNV GL, vilket ger en professionell och trovärdig verifikation. Det borgar för att detta blir ett tryggt sätt att välja förnybar el. I tillägg kan förbrukarna själva bestämma hur pengarna skall återinvesteras, vilket ger företagen en unik möjlighet att påverka miljön positivt. 

– Vi tar för givet att kunden ska ha öppen insyn i hela värdekedjan för en produkt som de investerar sina pengar i, säger Hans Petter Kildal.

En världsomfattande plattform

Sedan lanseringen i oktober 2019 har över 70 kraftverk från flera europeiska länder anslutit sig och blivit tillgängliga på plattformen. Det är möjligt att välja förnybar el från kraftverk som producerar från vind, vatten, sol eller geotermi.

Kraftverkens olika egenskaper presenteras på ett överskådligt sätt för förbrukaren så att det är enkelt att utvärdera och göra faktabaserade jämförelser. Till exempel dokumenteras vattenkraftverk som tar hänsyn till fiskliv och miljövarudeklarerade (EPD-certifierade) kraftverk.

”Becour REact” täcker för närvarande ett flertal europeiska länder. Kraftverk från hela världen blir kontinuerligt publicerade på plattformen.

EXTERN LÄNK: Läs mer här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Becour och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer