Annons
Innehåll från BanqsoftAnnons

Därför vill allt fler digitalisera sig inom bank och finans

Banqsoft är en av Nordens ledande mjukvaruleverantörer av kärnsystem för banker och finansbolag. Banqsoft har länge varit aktiva på den Nordiska marknaden och upplever nu ett ökat intresse både på hemmamarknaden i Norden samtidigt som den globala marknaden erbjuder stora möjligheter. 

– Vi växer tillsammans med våra befintliga kunder samtidigt som vi gör satsningar tillsammans med KMD/NEC i Asien. 

Vi blir allt mer digitala, och i och med corona har den digitala omställningen påskyndats. Vi har fler digitala möten, beställer mat online för leverans till ytterdörren och kan shoppa under dygnets alla timmar. När flertalet tjänster och affärer blir tillgängliga dygnet runt behöver också bankerna vara det. 

– Vill en kund ta ett lån, för att buda på ett hus eller köpa en bil måste banken vara tillgänglig för att kunna ta emot en låneförfrågan. Därför måste det finnas en hög grad av digitalisering, säger Terje Kjøs, VD på Banqsoft. 

Länge har Banqsoft hjälpt företag inom bank och finans att digitalisera sin verksamhet för att hänga med i utvecklingen. Banqsoft erbjuder en modern mjukvarusvit med stöd för ett brett antal standardprodukter, såsom kredit-, debetkort, lån, säljfinansiering och leasing. Banqsofts produkter omfattar kundernas verksamhet och processer hela vägen från låneansökan, kreditberedning till utbetalning, fakturering och rapportering. 

– Vi har en väldigt bred täckning i vårt erbjudande. Vår grund finns i Norden, där digitaliseringen inom finans- och banksektorn ligger i framkant internationellt sett. Samtidigt blir vi allt mer internationella tillsammans med vår ägare KMD/NEC i Asien, säger Terje Kjøs. 

– NEC fortsätter dessutom satsa på bank och finans och gick nyligen ut med nyheten att de förvärvar mjukvarubolaget Avaloq, en ledande leverantör i branschen, tillägger Tobias Wikström, försäljningschef på Banqsoft. 

Organisk tillväxt

Med en finansiellt stark ägare som NEC i ryggen har Banqsoft förvärvat Foqus Finance i Danmark samt Concent i Norge. Detta innebär att Banqsoft breddar sitt utbud ytterligare inom leasing för mindre och mellanstora finansbolag, samt utökar värdekedjan med mjukvarulösningar för inkasso och kreditadministration. 

–Det är jättespännande att kunna erbjuda våra kunder en modern lösning som hjälper till att automatisera och effektivisera kreditadministration, säger Tobias Wikström. 

I digital framkant

När pandemin slog till gick vi snabbt över till en digital vardag och många branscher förändrades drastiskt. En resa som Banqsofts kunder lätt kunde följa med på. 

– Många av våra kunder var förberedda, i och med att de redan låg i digital framkant. Ett exempel är e-handeln som ökat markant under corona, säger Terje Kjøs.

– Vi märker tydligt följderna av detta förändrade beteende hos våra kunder, och att många aktörer i branschen tar en bredare ansats till digitalisering och ökar sina initiativ, och det är något som vi gärna är en del av, säger Tobias Wikström.

Fakta:

Banqsoft grundades 1994 och är sedan 2015 ett helägt dotterbolag till danska KMD, som är en del av NEC. De är en av Nordens ledande leverantörer av mjukvara för Digital banking, Asset finance och Credit management. De har totalt 320 anställda och 380 installationer som används i ett 30 tal länder globalt. 

Läs mer på banqsoft.com 

Mer från Banqsoft

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Banqsoft och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?