1515
Innehåll från Avanza Bank ABAnnons

Därför flyttar tusentals svenskar sin tjänstepension till Avanza

Daniel Jacobson, Pensionsspecialist på Avanza Pension, vill att fler ska undvika att deras tjänstepension äts upp av onödiga avgifter.
Daniel Jacobson, Pensionsspecialist på Avanza Pension, vill att fler ska undvika att deras tjänstepension äts upp av onödiga avgifter.

Tusentals sparare väljer nu att flytta sin tjänstepension till Avanza. Förutom slopade kapitalavgifter, vilket ger upp till 1 miljon mer i pension, finns fler fördelar med Avanzas pensionslösning.

–  Pension hos oss är så mycket mer än låga avgifter. Hos oss kan man till exempel handla med aktier på sitt pensionskonto, precis lika enkelt som på ett vanligt ISK, säger Avanzas pensionsexpert Daniel Jacobson.

Sedan de nya flyttreglerna trädde i kraft i april i år har allt fler sparare valt att flytta sin tjänstepension till Avanza. Regeländringen gör att det max får kosta 600 kronor att flytta en tjänstepension* – en kostnad som Avanza bjuder på.

Läs mer om hur du kan flytta din tjänstepension till Avanza – och få upp till 1 miljon mer i pension.

Få 1 miljon mer i framtida lön

Och en pensionsflytt kan löna sig rejält. Till skillnad från många andra aktörer i pensionsbranschen har Avanza valt att slopa alla fasta årliga avgifter. Det gör att en tjänstepension hos Avanza kan växa med upp till 1 miljon kronor mer. Läs mer här.

–  Det är otroligt roligt att så många väljer att flytta sin tjänstepension till oss. Det innebär att fler får betydligt mer pengar över till sig själva, säger Daniel Jacobson. 

Stort utbud av aktier och fonder

Avanzas pensionslösning sticker ut på fler sätt. Till skillnad från många andra försäkringsbolag erbjuder Avanza ett brett placeringsutbud, med över 1300 fonder och tusentals svenska och utländska aktier.

–  Du kan med andra ord låta dina favoritaktier ge dig en bättre pension. Såklart har vi färdiga placeringslösningar för personer som inte har tid eller lust att själva placera sina pensionspengar, men det är precis lika enkelt att placera sina pengar på ett pensionskonto som på ett vanligt ISK, säger Daniel. 

Så flyttar du din tjänstepension

Om du fortfarande har kvar din tjänstepension på en plats med höga avgifter kan det vara en god idé att se över dina alternativ. Hos Avanza kan du lära dig mer om hur tjänstepensionen fungerar – och få ännu bättre koll på hur du kan tänka.

– Vi vill hjälpa och inspirera fler till att ta tag i sin tjänstepension och komma bort från onödiga kostnader. Det ska vara billigt, enkelt och roligt att spara pengar, även till pensionen, säger Daniel Jacobson.

Få stenkoll på din tjänstepension – och hur du gör för att flytta den till Avanza. 

Smidigare teckningsflöde för företagare

Är du företagare och funderar över tjänstepension till dig själv eller dina anställda? Hos Avanza kan du teckna en tjänstepension helt digitalt – oavsett hur många anställda som finns i bolaget. Läs mer här.

Om Avanza: 

Här är de mest ägda aktierna på pensionskonton hos Avanza:

1. Investor B 

2. Kinnevik B

3. Evolution

4. Embracer Group B

5. Hennes & Mauritz B

6. Volvo B

7. Swedbank A

8. Investor A

9. Latour B

10. Apple Inc

Listan visar de mest ägda aktierna på pensionskonton bland Avanzas kunder, per den 2021-08-21.

Risktext:

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. 

*De nya reglerna för sänkta avgifter gäller alla fond- eller depåförsäkringar, ej traditionella försäkringar, tecknade efter 1 juli 2007. Observera att du inte kan flytta kollektivavtalad tjänstepension till oss så som SAF-LO, KAP-KL, PA03 (PA16) eller ITP (ITPK). Avanza bjuder på flyttavgiften upp till 1 000 kronor. Läs mer och se hur vi har räknat på www.avanza.se/1-miljon-mer 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Avanza Bank AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?