Hoppa till innehållet

Annons
Innehåll från AvanadeAnnons

En modern och effektiv arbetsplats är där tekniken, platsen och människan hänger ihop

Under 2020 digitaliserades världen snabbare än någonsin. Microsofts VD Satya Nadella har sagt att två år av digital transformation skedde under två månader. Drivkraften var primärt att möjliggöra distansarbete, men den snabba takten har ofta gjort att man inte hunnit med viktiga frågor kring säkerhet och hur tekniken används för att skapa maximalt värde.

Idag krävs mycket kraft av företagen för att kunna anamma nya aspekter som förändrade arbetsprocesser, nya teknologier och hur man på en arbetsplats där många jobbar på distans leder och bygger företagskultur. För att optimera detta arbete krävs en helhet där teknologi stöttar strategin och där lösningar som är anpassade för verksamheten samverkar. 

Framtidens arbetsplats med rätt verktyg

För att inte tappa konkurrenskraft och värdefull kompetens framöver behöver företag lära sig arbeta på rätt sätt och använda den nya tekniken för att skapa nytta. Många organisationer använder Microsoft 365 där det finns en stor mängd data och insikter som kan hjälpa både organisationer och individer att jobba mer effektivt men också säkerställa att man mår bra och får balans. 

– Vi jobbar inte bara med teknik utan även med den förändring som krävs för att man ska få ut det verkliga värdet då tekniken i sig inte är något självändamål. Genom olika lösningar gör vi företag mer lönsamma ger dem rätt verktyg för att bygga en modern arbetsplats där tekniken, platsen och människan hänger ihop. Det handlar om att fokusera på användarupplevelsen och säkerställa att vi blir mer effektiva samtidigt som vi säkerställer att människan är med i förändringen. När vi får ihop helheten skapas konkret värde, säger Johan Edwards, Nordic Microsoft Partner Lead på Avanade.

Värdeskapande förändring

Avanade fokuserar på att ge sina kunder en unik upplevelse och skapa verksamhetsvärde för sina kunder och deras kunder. Detta gör man genom att vara ledande inom digital innovation med människan och tekniken i centrum. Bolaget startades för 20 år sedan som ett joint venture mellan ägarna Microsoft och Accenture. Kombinationen av Microsofts teknik, Accentures industrierfarenhet och strategiska förmåga tillsammans med och Avanades spetskompetens kring att skapa värde av teknologin och driva förändring ger kunderna en unik helhet. 

– Vi är experter på både Microsofts teknologi och på hur man driver förändring för att få med människan i den digitala transformationen. Det är viktigt att förstå att en modern arbetsplats inte är ett projekt, utan ett sätt att driva sitt företag med nöjda medarbetare och nöjda kunder som fokus. En modern arbetsplats vet vi gör företag mer innovativa och attraktiva och därmed mer lönsamma i slutänden, säger Johan Edwards.

Unik partner till Microsoft

Avanade är unika som partner till Microsoft. Utöver expertisen kring tekniken och förändringsledning bygger Avanade lösningar som gör att Microsofts fantastiska plattform blir än bättre och skapar än mer nytta för det unika företaget och den industrin de verkar i. Ett exempel är Avanades lösning Teammate, vars syfte är att få medarbetarna som jobbar i en butik eller på ett fabriksgolv en bättre upplevelse, så att de kan ge sina kunder en bättre service och verka som en naturligare del av företagets kultur och gemenskap. 

– Under senaste året har arbete utanför kontoret har varit en förutsättning för att driva verksamheter framåt. Nu börjar vi blicka framåt och en återkomst till ett nytt normalläge, där vi behöver fortsätta att transformera våra organisationer på många olika sätt avseende såväl teknik, plats och människa. Det känns mycket bra att kunna luta sig mot en partner som Avanade i det här läget, säger Henrik Byström Affärsområdeschef Modern Work & Microsoft 365.

Läs mer om Avanade Workplace Experience här  

Om oss

Avanade är ledande leverantör av innovativa digitala tjänster, molntjänster, affärslösningar och IT-designledda upplevelser inom Microsofts ekosystem. Avanade har 38 000 anställda i 25 länder som tillsammans med ägarna Accenture och Microsoft hjälper företag att engagera kunder, upplyfta och motivera anställda samt optimera verksamheten.

www.avanade.com

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2020/04/30/2-years-digital-transformation-2-months/ 

Mer från Avanade

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Avanade och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera