Annons
Innehåll från Autolease DNBAnnons

Med miljön i tanken – leasing, hyra eller lån mot en grönare framtid: ”Kan bli mycket billigare”

Allt fler företag står inför valet att byta ut sina bilar mot modernare, miljövänligare fordon.

Här kan DNB och bankens leasingbolag Autolease hjälpa till med rådgivning, riskminimering och finansiering.

– Ny teknik och en föränderlig politik skapar osäkerhet. Vi kan ta över den risken och låta företag vara trygga under leasingperioden med vad den gröna omställningen kostar, säger Mats Silfver, Sverigechef Autolease.

DNB erbjuder genom DNB Finans en bred portfölj av finansieringsalternativ vid leasing, köp eller hyra av en ny eller begagnad bil. 

Autolease, som är en del av DNB, har genom sitt koncept Greenlease utvecklat tjänster och en plattform för att vägleda och stötta företagskunder mot en grönare mobilitet.

– Ska vi nå klimatmålen som är uppsatta till 2030 måste alla vara med. Regeringen kommer genom styrmedel se till så att vi genomför en grön omställning inom hela transportsektorn och här har de fordon vi kör en nyckelroll, säger Mats Silfver.

Dagens regler kommer förändras

Omställningen har under många år stöttats av myndigheter med olika stimulanser och förmåner, men dessa utvärderas och förändras ständigt. Detta skapar en osäkerhet för företag som nu står inför valet att byta ut sin fordonspark mot klimatbonusbilar, som el- och laddhybridbilar samt gasdrivna fordon. HVO och vätgas är andra alternativa drivmedel som kommer i större uträckning.

Samtidigt måste företag se till så att verksamhetens behov och att den anställdes nyttjande av en företagsbil fungerar smärtfritt, med hänsyn tagen till ett individuellt körmönster, företagets verksamhet och ekonomiska förutsättningar.

– På Autolease har rådgivning och analys kommit att bli en stor del av vår vardag för att ge våra kunder bästa service. Snabb omställning innebär ekonomisk risk och här ger vår kompetens och flytten av restvärdesrisk till Autolease genom Operationell leasing en klar kundfördel, trygghet och förutsägbarhet. Det kan också bli mycket billigare, avslutar Mats Silfver.

Fakta om Autolease – Greenlease

Greenlease är det gröna erbjudandet från Autolease som gör det enkelt för företag och anställda att fatta miljövänliga beslut. Möjligheterna att göra gröna val blir bara fler och fler – vi gör det enkelt att välja, köra och administrera grönt. På Autolease är vi helt märkesneutrala och obundna och råder kunden utifrån kundens unika behov och förutsättningar.

Läs mer på: autolease.se/greenlease

Följ oss på Linkedin: 

Autolease 

DNB 

Mer från Autolease DNB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Autolease DNB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera