1515
Innehåll från AudiAnnons

Nästan som att tanka – så smidigt kan du ladda din elbil

Laddnätverken växer och blir allt smidigare att använda. Nu går övergången till elektrifierade bilar blixtsnabbt.

– Man kan ”tanka” när man ändå gör något annat under tiden, säger Tobias Lind, utbildningsansvarig på Audi.

Läs om Audi Q4 e-tro här 

Just nu pågår en snabb utbyggnad av laddnätverken. Satsningen görs av flera olika biltillverkare och ambitionen är att göra det smidigt för bilägare att ha åtkomst till snabb laddning längs vägen.

– Målsättningen är att göra långresorna enkla och snabba med hjälp av Ionitystationer längs de viktigaste rutterna. De har också fördelen att det finns flera laddstolpar vid varje laddstation, säger Tobias Lind. 

Vid köp av en Q4 e-tron ingår laddabonnemanget ”Transit” genom e-tron Charging Service i ett år.

– Det abonnemanget ger mycket attraktiva priser på snabbladdning hos bland annat Ionity, Bee och Eon, både i Sverige och utomlands. Prisbilden är standardiserad för respektive land och det är lätt att hålla koll på kostnaderna.

Trots att laddnätverken växer och blir bättre tvekar vissa fortfarande inför att gå över till elbil på grund av tankningsförfarandet. Men enligt Tobias Lind är just tankningen absolut inte krångligare.

– Det är bara lite annorlunda. En fördel är att laddningen innebär en lite längre paus då man kan sträcka på benen eller bara slappna av. 

Dessutom, påpekar Tobias, får man tänka lite annorlunda jämfört med en bil som går på diesel eller bensin. 

– Man åker inte iväg för att ladda utan man åker exempelvis för att göra ärenden och passar samtidigt på att ladda. Man ”tankar” alltså när man ändå gör något annat under tiden. Sedan är det ju faktiskt väldigt många fler som kan ladda sin bil hemma jämfört med hur många som kan tanka bensin eller diesel hemma.

Med lanseringen av Q4 e-tron går Audi på elektrifieringsoffensiven. Bilen attraherar det breda och snabbt växande marknadssegmentet för kompakta SUV-modeller. För att ladda en Q4 e-tron behöver du bara koppla in laddkabeln och påbörja laddningen via appen eller ECS-kortet. e-tron Charging Service (ECS) innebär att bilägaren med blott ett laddkort får tillgång till cirka 210 000 publika laddpunkter i 26 länder i Europa, varav 4 400 är supersnabbladdare (HPC). 

– Laddningsförloppet kan du sedan följa via appen myAudi. När du är klar avbryter du helt enkelt laddningen, kopplar loss kabeln och fortsätter resan, avslutar Tobias.

Läs mer om Q4 e-tron här 

Mer från Audi

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Audi och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?