1515
Innehåll från AudiAnnons

Här är allt du behöver veta om nya eldrivna suven

Lång räckvidd, snyggt designspråk och fyrhjulsdrift.

Med lanseringen av Q4 e-tron spänner Audi musklerna i sin elektrifieringssatsning.

– Nu kan vi erbjuda en elbil i marknadens absolut snabbast växande segment, säger Mathilda Lundeberg, produktchef på Audi.

Läs mer om Q4 e-tron här 

Intresset för eldrivna bilar ökar stadigt. Det blir allt tydligare att marknaden går mot en mer elektrifierad framtid.

– För många är laddhybrider ett naturligt kliv över till eldrivet, men fler och fler väljer nu helt eldrivna bilar, säger Mathilda Lundeberg. 

Med lanseringen av Q4 e-tron går Audi på elektrifieringsoffensiven.

– Q4 e-tron spelar en central roll i vår elektrifieringsstrategi – Q4 e-tron attraherar det breda och snabbt växande marknadssegmentet för kompakta SUV-modeller. Bilen blir en attraktiv instegsmodell i vårt elbilsprogram.

Många har avvaktat med att ställa om till eldrift för att räckvidden varit ett orosmoln. Enligt Mathilda är räckviddsångest fortfarande ett av de största argumenten mot att gå över till en helt eldriven bil. 

– Men med Audi Q4 e-tron får du en räckvidd på upp till 51 mil enligt WLTP*, vilket möjliggör även längre resor med endast en laddning. Så förutom att köra de kortare vardagsresorna utan att behöva ladda en extra gång underlättas även de längre resorna, tack vare möjlighet att snabbladda med upp till 125 kW. På så sätt blir laddpauserna korta och du är snabbt ute på vägarna igen.

Mathilda poängterar att fyrhjulsdrift alltid är efterfrågat av Audis kunder. Q4 e-tron utgör inget undantag; även den erbjuds med quattro. 

– Med ett upplägg där fyrhjulsdriften alltid finns tillgänglig och aktiveras när den behövs skapas både en säker och effektiv körning. Och när det gäller elbilar är effektivitet och optimal användning av extra viktigt eftersom det påverkar räckvidden.

Skräddarsydd design på strålkastare

För Q4 e-tron är Augmented reality head-up displayen en höjdpunkt. En navigationspil leder rätt och en visuell indikator visar när du är för nära mittlinjen. AR-funktionerna både underlättar och gör resan säkrare för alla bilförare.

Även designspråket sticker ut. Här får du själv möjlighet att välja designen på dina strålkastare. Även den inverterade grillen och de tydligt markerade linjerna på bilen visar tydligt att detta är en Audi. 

– Helhetsmässigt tror jag att folk kommer att prata om de kompakta yttermåtten och den stora volymen interiört, vilket är möjligt tack vara den helelektriska plattformen, säger Mathilda.

Audi har ett samarbete med Sonos som erbjuder ett premium sound-system.

– Ljudupplevelsen är lika central som resten av upplevelsen i bilen och självklart väljer vi då att samarbete med andra, likasinnade märken. Vi erbjuder dessutom editions, i två olika utföranden (en i tyfongrå och en i gejserblå) under en begränsad tid. Edition one erbjuds för Q4 50 e-tron quattro och kommer med exklusiva tillval såsom tonade Matrix LED-strålkastare.

Bygg din Q4 e-tron här 

 

 

Mer från Audi

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Audi och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?