ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Atlas Copco

Tema: Digitalisering

Smart Connected Assembly hjälper industrin att upptäcka möjligheterna med Industri 4.0

Industri 4.0 står högt upp på agendan för industrin. Samtidigt efterfrågar många industriföretag vägledning kring hur de kan använda den data de samlar in i sin verksamhet på ett smart sätt. Med konceptet Smart Connected Assembly – Powered by data, tar Atlas Copco sin vision av den smarta fabriken till nästa nivå. Konceptet är skapat för att visa hur företag kan möta utmaningar genom att ta tillvara på data från tillverkningsprocessen.

Med hjälp av data skapar Smart Connected Assembly– Powered by data värde kopplat till alla delar av tillverkningsprocessen, från design till prototyp till produktion.

– Vi erbjuder industriföretag de analysmöjligheter de behöver för att integrera data i sin verksamhet. Vi har valt att presentera konceptet via en interaktiv lastbil, vilket gör det enkelt att demonstrera konceptet på plats ute hos kund, säger David Lindblom, marknadschef på Atlas Copco Industriteknik, Norden

Roadshow visualiserar smart fabrik

– I vår Smart Connected Assembly roadshow använder vi oss av bland annat tekniker som Virtual Reality och Augumented Reality för att visa besökarna hur en smart fabrik ser ut och hur data kan användas för att skapa värde. Det bidrar till att konkretisera hela begreppet Industri 4.0. Vi visualiserar även hur data kan användas för att öka våra kunders uptime och hur det kan bidra till att höja kvalitetsnivån i produktionen, säger Norman Fritz, försäljningschef fordonsindustri på Atlas Copco Industriteknik, Norden.

– Vi har fått mycket positiv respons för vår interaktiva lastbil. Det ger kunderna en möjlighet att på ett konkret och lättillgängligt sätt överblicka de möjligheter vi kan erbjuda via Smart Connected Assembly, säger Norman Fritz.

Maximerar fordonsindustrins uptime

– Fordonsindustrin ligger långt fram i tillämpningen av Industri 4.0. När vi presenterat Smart Connected Assembly har vi fått ett mycket positivt gensvar från just fordonsindustrin, som står inför många komplexa utmaningar. Vi kan verkligen effektivisera fordonsindustrins processer, från produktutveckling och prototypstadie till tillverkning och eftermarknad, säger Mathieu Legars, Vice President Marketing för Fordonsdivisionen på Atlas Copco Industriteknik.

Med Smart Connected Assembly kan fordonstillverkare bland annat maximera sin uptime och minimera antalet fel. 

– De kan även höja kvalitetsnivån i hela produktionskedjan och minska energiförbrukningen. Flera fordonstillverkare som provat Smart Connected Assembly uppger även att det blivit smidigare och effektivare att lansera nya versioner av befintliga bilmodeller, säger Mathieu Legars.

– Smart Connected Assembly är tillräckligt mångsidigt för att kunna tillämpas i princip samtliga industrisegment. Vi anpassar även konceptet till olika delar av den tillverkande industrin. När vi först lanserade Smart Connected Assembly hjälpte vi många företag att samla in mer data. Nu vill många ha vägledning i hur de kan analysera data för att det ska få konkreta effekter på produktionsprocessen. Många industriföretag med global verksamhet uppskattar att vi är ett globalt bolag som kan standardisera och effektivisera deras produktion, oavsett var i världen den äger rum, säger Marcelo Mantovani, Vice President Marketing för Generalindustridivisionen på Atlas Copco Industriteknik

EXTERN LÄNK: Läs mer

Fakta
Industriella idéer för världen framåt. På Atlas Copco Industriteknik utvecklar vi intelligenta industriverktyg och ledande lösningar för montering och åtdragning i nära samarbete med våra kunder. Vår unika innovationskraft, engagerade medarbetare och service skapar hållbara värden för framtidens industri.

Artikeln är producerad av Atlas Copco och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer