Annons
Innehåll från Atlant FonderAnnons

Räntefonder marknadens stora vinnare

Atlant Fonder erbjuder fonder med en modern och kreativ förvaltning mot företagsobligationsmarknaden. Genom att använda optioner och terminer kan fonderna ha en stor kassa och agera köpare när andra tvingas sälja.

Atlant Fonder har flera fonder i riskklass 3 (av 7) med fokus på att skapa en stabil avkastning och en hög andel positiva avkastningsmånader. En viktig del i förvaltningen är optioner och terminer som används både för att sänka risken i fonderna och för att öka hävstången mot underliggande marknader. 

Atlant Stability är vårt tryggaste räntealternativ. Fonden har på olika sätt en bred exponering mot företagsobligationer samtidigt som förvaltarna nyttjar optioner för att skydda fondvärdet mot större nedgångar i marknaden. 

Den höga inflationen som lett till att centralbankerna höjer räntan tillsammans med att kreditmarginalerna stigit gör att Atlant Stability på ett års sikt nu har en avkastningspotential på 7–8 procent, vilket är klart högre än fondens målavkastning.

Läs mer om Atlant Stability här

Atlant Högräntefond har en högre förväntad avkastning vilket förklaras av att kreditportföljen avkastar mer samtidigt som fonden inte köper något skydd mot marknadsturbulens. Placeringen kommer vara mer volatil än Atlant Stability men sannolikt avkasta mer över tid.

Läs mer om Atlant Högräntefond här 

Goda förutsättningar för hög ränta

– Båda fonderna har nyttjat sin stora kassa under året och företrädesvis köpt obligationer med kort löptid och förhållandevis hög ränta. Att vi kan vara köpare när andra är säljare, likt vi var under början av pandemin våren 2020, gör att vi kan skapa meravkastning i turbulens och perioden därefter, säger Taner Pikdöken, en av fondernas tre förvaltare.  

Taner Pikdöken ser positivt på möjligheterna på den nordiska företagsobligationsmarknaden. Utvecklingen under året har lett till rekordhöga räntor där man nu kan få ränteavkastning på 7–10 procent till en relativt låg risk. 

– Helt plötsligt har räntefonder med sin låga risk blivit ett intressant alternativ till aktier. Med avkastningsmöjligheterna framåt ger räntefonder även ett gott skydd mot inflationens urholkande effekt på köpkraften, säger Taner Pikdöken.

Om Atlant Fonder 

Atlant Fonder är ett fristående, entreprenörsdrivet fondbolag grundat 2006. De erbjuder ett brett fondutbud med fokus på kapitalbevarande strategier och förvaltar fem alternativa fonder, två företagsobligationsfonder och två aktiefonder. 

Deras motto är att alltid vara köpare när andra är stressade säljare. Fondförmögenheten växte med 2,5 miljarder 2021 och uppgår nu till drygt 7 miljarder.  

Lär mer här och kontakta Atlant Fonder på info@atlantfonder.se eller 046-39 39 69.

Riskinformation: Att spara i fonder innebär alltid en risk. Fonder kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Dela på LinkedIn Dela på Twitter Dela på Facebook Dela via mail 

 

 

Mer från Atlant Fonder

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Atlant Fonder och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera