Annons
Innehåll från Atlant FonderAnnons

Atlant Fonder köper i börsturbulensen

Atlant Opportunity är Atlant Fonders snabbast växande fond, vilket förklaras av fondens höga avkastning till låg risk. Opportunity har mellan åren 2016 och 2021 gett en marknadsneutral, årlig snittavkastning på 5,7 procent.  

Fondens förvaltare ser turbulenta perioder som utmärkta tillfällen att skapa meravkastning i fonden. Det tydligaste exemplet på detta är 2018, när i stort sett alla tillgångsslag gav en negativ avkastning – då gick Atlant Opportunity upp med 5,2 procent. Under våren 2020 var det väldiga utflöden från företagsobligationsfonder och fonderna gav en låg avkastning det året. Samtidigt lyckades Opportunity kapitalisera på detta och gick upp med 5,9 procent. Det rådande läget i världen har ökat osäkerheten och vi ser stora nedgångar på företagsobligationsmarknaden vilket igen ger oss bra köptillfällen. 

Atlant Opportunity – ett intressant alternativ till företagsobligationsfonder

Atlant Opportunity har de senaste fem åren, från 2017 till 2021, gett en avkastning på cirka 30 procent vilket motsvarar en överavkastning på mer än det dubbla, jämfört med snittet för den nordiska företagsobligationsmarknaden som ligger på cirka 14 procent.  

– Det som skapar möjligheter till denna överavkastning är fondens strukturella förmåga att alltid ha likvida medel för att kunna agera opportunistisk köpare, när andra fonder behöver sälja för att möta fondutflöden, berättar Taner Pikdöken, förvaltare på Atlant Fonder.

Basen i Atlant Opportunity är investeringar i företagsobligationer. Det som även bidrar till överkastningen mot företagsobligationsfonder är att fonden har en liten andel aktier samt använder skydd för att parera börsnedgångar och räntehöjningar.  

Läs mer om fonden här 

Hög inflation och ränteuppgång i sikte

Inflationen i USA, Europa och i Sverige var på höga nivåer redan innan invasionen av Ukraina. Kombinationen av högre inflation, räntehöjningar och mest sannolikt lägre ekonomisk tillväxt gör att osäkerheten ökat. Frågan blir vad det innebär för aktie- och kreditmarknaden.

Med Atlant Opportunity i portföljen kan den totala risken bli lägre och avkastningen bli mer stabil oavsett marknadsutvecklingen. Opportunity har till låg risk gett en marknadsneutral, årlig snittavkastning på 5,7 procent mellan åren 2016 och 2021. 

Läs mer om fonden här  

Om Atlant Fonder 

Atlant Fonder är ett fristående, entreprenörsdrivet fondbolag grundat 2006. De erbjuder ett brett fondutbud med fokus på kapitalbevarande strategier och förvaltar fem alternativa fonder, två företagsobligationsfonder och två aktiefonder. 

Deras motto är att vara köpare när andra är stressade säljare. Fondförmögenheten växte med 2,5 miljarder 2021 och uppgår nu till cirka 7 miljarder.  

Lär mer här och kontakta Atlant Fonder på info@atlantfonder.se eller 046-39 39 69.

Riskinformation: Att spara i fonder innebär alltid en risk. Fonder kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

 

Mer från Atlant Fonder

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Atlant Fonder och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera