Annons
Innehåll från Artificial SolutionsAnnons

Svenskt börsnoterat AI-bolag kör om de stora teknikjättarna, löser knäckfråga inom AI och språkhantering

Per Ottosson, vd på Artificial Solutions
Per Ottosson, vd på Artificial Solutions

Svenskt börsnoterat AI-bolag kör om de stora teknikjättarna -löser knäckfråga inom AI och språkhantering

Världens språk är en så integrerad del av vår vardag att vi knappt tänker på hur komplicerade och sofistikerade de är. Tills vi möter ett språk vi inte förstår. 

Artificiell Intelligens förväntas skapa enorma vinster inom optimering, analys, riskminimering, automation och mycket annat. Men den största nyttan, för både människor och organisationer, handlar om förmågan att med hjälp av AI kommunicera effektivare. 

Det svenska bolaget Artificial Solutions banbrytande patent används nu av världens största mjukvaruföretag, inklusive Amazon, Apple, Baidu, Google, Nuance och IBM. Bolaget annonserade nyligen att man nu hanterar 84 språk, en marknad som talas av 3,1 miljarder människor. Bolaget har också inlett ett samarbete med Microsoft där Artificial Solutions tillhandahåller en utvecklingsmiljö för Microsofts kunder så att de snabbare kan utveckla och hantera flerspråkiga AI-lösningar.

Enligt en studie av AI-experten Ztalib har cirka 5 miljarder US dollar investerats i AI-bolag som arbetar med så kallad konversationell AI (CAI – Conversational AI) per mars månad 2021.

– Marknaden är så otroligt stor och det väcker förstås potentiella investerares aptit, säger Artificial Solutions vd Per Ottosson.

– Världen har nästan 9 miljarder invånare som vardera talar ett eller flera av jordklotets cirka 7 000 språk. Ett gemensamt problem alla internationella bolag har, är att det är svårt att automatisera kommunikation från ett till fler språk. Det har vi funnit nyckeln till.

I genomsnitt yttrar vi människor cirka 15 000 ord per dag när vi kommunicerar med vänner, familjemedlemmar och kollegor. Men åtskilliga ord används också varje dag i kommunikationer med kassörskan i butiken, med barnens skola eller fritids, med myndigheter, tjänsteleverantörer, sjukvård, kundtjänst etc. 

– Det finns en väldig drivkraft hos konsumenter/medborgare att kunna kommunicera på sitt eget språk, och dessutom på de kanaler man helst använder och har tillgång till – telefon, chat, mejl, etc, säger Ottosson. 

– För företag och organisationer finns vinster att hämta hem på flera fronter. Dels ökar man sin kundupplevelse väsentligt vilket kan förädla varumärket och marknadspositionen. Men man kan också effektivisera kundtjänst och till och med försäljningsorganisationen genom att låta virtuella assistenter hantera delar av kommunikationen. Vi har en kund som på ett par månader genererat över 300 leads med hjälp av virtuella säljassistenter. Och kunden ifråga säljer inte mobilabonnemang - utan bilar.

Artificial Solutions lanserade världens första automatiserade virtuella assistent 2001, vilket visade att det verkligen var möjligt att automatisera konversationer. Man lade till fler språk i systemet 2006 och introducerade världens första automatiserade virtuella flerkanalsassistent 2009. Sedan dess har många kunder tillkommit, exempelvis Swisscom, AT&T, Skoda, HelloFresh och Circle K. 

Om Artificial Solutions

 Artificial Solutions® är den ledande specialisten inom Conversational AI, en form av artificiell intelligens som möjliggör för människor att kommunicera med applikationer, webbplatser och uppkopplade saker i vardagliga, människolika naturliga språk via röst, text, beröring eller gester.

Bolagets avancerade AI-plattform gör det möjligt för företag och utvecklare att snabbt skapa sofistikerade och mycket intelligenta Conversational AI-applikationer på över 84 språk för flera plattformar och kanaler.

Artificial Solutions teknologi för konverserande AI gör det enkelt att implementera ett brett spektrum av applikationer med naturligt språk, såsom virtuella assistenter, chattbottar, talbaserade konversationsgränssnitt för smarta uppkopplade saker med mera. Den används redan dagligen av miljontals människor i hundratals implementeringar över hela världen.

Artificial Solutions International är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm under kortnamnet ASAI.

Mer från Artificial Solutions

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Artificial Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera