Annons
Innehåll från Artificial SolutionsAnnons

Svenska AI:n som pratar med miljontals människor varje dag – säg hej till Teneo

Genom Teneo kan prylar, appar och webbplatser förstå hur vi människor pratar – och svara på ett vardagligt och naturligt sätt. Plattformen krattar manegen för smarta chatbottar, virtuella assistenter och digitala anställda som ständigt är tillgängliga utan väntetider för att underlätta den digitala tillvaron.

Läs mer om hur Teneo kan hjälpa ditt företag

Vi shoppar, roar oss och sköter våra ärenden över nätet samtidigt som allt fler prylar kopplas upp och röstassistenter vinner mark. Det har nog inte undgått någon att samhället allt mer digitaliseras.

Samspelet mellan människor och maskiner är inte alltid friktionsfritt – eftersom vi har olika sätt att kommunicera behöver tekniken anpassas efter användarnas kommunikationsbehov.

Denna teknik är snabbt framväxande och kallas Conversational AI, en artificiell intelligens som kan samtala på ett naturligt och mänskligt sätt.

Snart vardag med virtuella assistenter

Utvecklingen har berett vägen för chatbottar, virtuella assistenter och digitala anställda som är tillgängliga dygnet runt utan väntetider och som förstår människor. Redan år 2021 väntas en fjärdedel av alla som arbetar inom den digitala ekonomin använda sig av en virtuell assistent på daglig basis medan antalet AI-hanterade kundtjänstärenden är på väg att femfaldigas.

Artificial Solutions är ett svenskt företag som leder utvecklingen genom innovationen Teneo. Den patenterade plattformen bygger på över ett decenniums utveckling och används dagligen av miljontals människor på 35 olika språk. 

Målet har varit att utveckla en AI som förstår mänsklig kommunikation: För till skillnad från datorer säger vi inte alltid det förväntade och vi använder våra egna uttryck, ställer motfrågor och gör utvikningar.

Fyra fördelar med Teneo

Tekniken förenar den mänskliga touchen med AI:ns styrkor. Det ger flera fördelar för kunderna:

– Teneo är alltid tillgänglig, dygnet runt utan väntetider, på det sätt som passar kunden bäst

– Den artificiella intelligens som används förstår sammanhang och avsikter för att ge korrekta svar

– Språkbruket är avancerat, med möjlighet att behandla komplexa och vardagliga konversationer

– Teneo kan åberopa tidigare konversationer under ett samtal, samt använda historiska konversationer för att ge anpassade svar.

Teneo används idag av världens största företag för att låta kunderna prata med appar, webbplatser och uppkopplade saker på ett mänskligt språk, via text, tal, gester och beröring. 

Nyckelroll i bilförsäljning online

En av Artificial Solutions kunder är biltillverkaren Skoda. Chatbotten Laura som är utvecklad på Teneos plattform guidar sedan en tid tillbaka besökare på sajten och hjälper till vid försäljningar. Lauras framgång i kundkontakterna har gjort att hon har flyttats fram till en nyckelroll i online-försäljningen.

”Varje besökare på vår sajt är en potentiell kund. Därför måste vi erbjuda en engagerande upplevelse så att både våra bilar och vårt varumärke lyser igenom. Genom Teneo har det blivit enkelt”, säger Michal Reich, som är produktägare för Laura på Skoda.

Lär dig mer om Conversational AI i detta webbinarium 

Fakta: Artificial Solutions och Teneo

Artificial Solutions är den ledande specialisten inom Conversational AI som är en form av artificiell intelligens som låter människor samtala med applikationer, webbplatser och uppkopplade teknikenheter med ett vardagligt och naturligt språk.

Bolagets patenterade AI-plattform Teneo låter företag på kort tid bygga sofistikerade applikationer för flera olika plattformar och kanaler. I dag används Teneo dagligen av miljontals människor på 35 språk över hela världen genom bland annat virtuella assistenter, chattbottar och talbaserade konversationsgränssnitt för uppkopplade teknikenheter.

Grundat: 2001 i Stockholm

Huvudkontor: Stockholm. Artificial Solutions har även kontor över Europa, i USA och i Asien och Sydamerika.

Marknadsplats: Listat på Nasdaq First North.

Kunder: Flera Fortune 500-företag använder Teneo och på kundlistan finns bland annat biltillverkare, banker, reseplattformar och energi-, underhållnings- och telekombolag.

Antal anställda: Drygt 100

 

Mer från Artificial Solutions

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Artificial Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?